fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Защо да даря?

България Дарява / Защо да даря?

Дарителството е акт на съпричастност и желание да промениш света около себе си заедно с хора, които споделят твоите ценности и визия за решаването на актуален обществен проблем. То не трябва да бъде само еднократно и спонтанно действие, а дългосрочен ангажимент към решаването на този проблем.

Хората и организациите, които работят с дарените от вас средства, намират решения, които влияят върху човешки съдби и върху средата. Тези решения често са иновативни, защото мащабът на организациите ги прави гъвкави и смели в изучаването и прилагането на нетрадиционни подходи и методи. Тези решения могат да бъдат съобразени в значителна степен със спецификите на конкретния казус и времето, в което той трябва да намери решение – често кратко и нетърпящо отлагане.

Гражданските организации са важни, защото те са инструмент за пряко въздействие на гражданите при взимането на решения, които ги засягат.

Когато дарявате и подкрепяте кауза, вие създавате истински възможности за промяна. Когато дарявате, вие гласувате и избирате да подкрепите конкретна организация, чиято мисия и дейност считате за полезни и важни за обществото, в която живеете.

Когато дарявате, ставате част от общност, която обединява усилията на вас и на вашите съмишленици и умножава многократно ползата от действията ви. Подкрепата на гражданските организации е начин проблеми, които изглеждат непосилни за един човек, да бъдат преодолени. Когато тази подкрепа е дългосрочна и устойчива, тези организации увеличават мащаба на своята дейност и въздействието си върху решаването на конкретния проблем.

С всеки ден, в който дарявате, се приближавате все повече до живота, който искате и заслужавате.

Когато дарявате, решението е във вашите ръце.