fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Каузи

КАУЗА:
Проправяне на път за ново възраждане – Коледа

Дарителски механизми

Банкова сметка:

150 избрани изпълнители с отдаденост и висок професионализъм тръгват да създават НОВА ЕЖЕГОДНА МУЗИКАЛНА КОЛЕДНА ТРАДИЦИЯ в един труден и повратен за българската култура и България момент.

Всяка година във вълшебството на предколедните дни певците от хора на Музикална лаборатория за Човека и българския международен симфоничен GENESIS ORCHESTRA избират да следват мисията да реализират една малка, но съществена крачка към идеята за ново българско възраждане. А именно чрез ЕЖЕГОДНО НАЦИОНАЛНО ТУРНЕ във възможно най-много български градове да представят уникалния шедьовър «КОЛЕДА» на композитора с ренесансов мащаб Димитър НЕНОВ, с чиято магия да докоснат и стоплят максимално много сърца.

Тази мисия има спешна нужда от подкрепата на всеки, за да може заедно да работим за повдигането на българския дух.

Основата на тази традиция бе положена през 2017 година.

През настоящата 2020 г., освен с концерт в София на 19.12. в зала България, мечтаем посланието на КОЛЕДА да прозвучи в поне пет български града.

Въпреки че по-голямата част от участниците в концертите се включват абсолютно безвъзмездно, ежегодното осъществяване на тази кауза изисква огромен финансов ресурс, включващ и разходи за пътни, настаняване, концертни зали. Затова зараждането на тази традиция се нуждае неотменно и от вашия личен принос и подкрепа.

Ние с нетърпение очакваме срещата с Вас и Вашия град, за да съпреживеем заедно космополитната музика на Димитър Ненов, която дава енергия за пътя към новото българско възраждане.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Йордан Камджалов“

Фондация „Йордан Камджалов“
Адрес:
София, жк.Стрелбище, ул. Дедеагач, бл.60А, вх.В, ап.72
Имейл:
kamdzhalov.office@gmail.com
Социални мрежи:
Фондация „Йордан Камджалов” 10 години работи за създаване на предпоставки за Ново Българско Възраждане, от което всички ние несъмненно имаме нужда. Целите се осъществяват чрез Концептуална Културна Платформа, обединяваща многообразни и органично свързани културно-образователни форми, създаващи условия за катализиране и разгръщане на българския творчески потенциал; за издигане на международния престиж на България. Дейността на фондацията постояно се разраства с изграждане на уникални за страната концептуални културни инструменти, инициирани от международнопризнатия диригент Йордан Камджалов : - Музикална лаборатория за Човека (хор от 72 певци, ансамбъл и България ПЕЕ) - Международен български симфоничен GENESIS ORCHESTRA - Academia MUSICA - Конкурс за подпомагане на млади таланти
България дарява

КАУЗА:
Помогни на Прегръщащите кучета

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Преди половин година един човек прибра в дома си куче, лутащо се по средата на оживен булевард в София. Нарече го Момичка – мило и любвеобилно момиче със специално умение. Навярно Момичка е била при недобри хора, които са я изоставили, когато са разбрали, че е бременна. Да, Момичка се оказа бременна.

10 малки и любвеобилни кученца дойдоха на този свят. И те със специалното умение на майка им. За четири от тях намерихме кой да се грижи. А останалите шест…? Кой каза, че за тях няма място под слънцето и кой каза, че трябва да бъдат лишени от любовта на човека.. от човешкото в човека?

Шестте Детета (Детенца) са още заедно и екипът на „Ален Ди Жон“ се грижи за тях. Но личните ни средства не са достатъчни, за да им осигурим условията които заслужават. В момента обитават помещение в изоставена сграда в село близо до София. Разходите за храна, вода и път до там (и то само два пъти в седмицата) надхвърлят 800 лв. на месец, а мястото е повече от мизерно. Те порастват и търсим подкрепа, за да им помогнем. Защото те сами не могат да си помогнат.

С дарените от вас средства ще им осигурим ново място, с достатъчно пространство за тичане, къщички, удобни и чисти кътчета за сън и храна.
А специалното умение…(онова от майка им Момичка)? То е Прегръдката. Всъщност, хилядите прегръдки, с които даряват всеки, когото срещнат. Това са Прегръщащите кучета. С подходящо обучение, те могат да носят радост на много деца и хора в нужда. Но първата стъпка, за която търсим подкрепа, е да им осигурим дом.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „АЛЕН Ди ЖОН“

Адрес:
София, ул. Цветан Радославов 15
Имейл:
hello@alendijon.org
Социални мрежи:
"АЛЕН Ди ЖОН" е фондация в обществена полза, която помага на онеправданите. Ние вярваме, че всеки има място под слънцето и има право на достоен живот. С помощта на нашите дарители и доброволци работим, за да помагаме на онези, които не могат да си помогнат сами: - Осигуряваме дом, храна и грижи за бездомни животни; - Помагаме на самотните възрастни хора да преодоляват бедността; - Подкрепяме децата в уязвимо положение да имат щастливо детство и надежда за бъдещето; - Доказваме, че щастието на един зависи от щастието на другите. Мисията ни е: - да помогнем на колкото се може повече хора и животни, които не могат да си помогнат сами; - да обединяваме колкото се може повече средства и доброволци, за да правим заедно света едно по-добро място за всички; - да докажем, че да помагаме на другите е онова, което ще ни спаси.
България дарява

КАУЗА:
Кино обзавеждане за независимата „Сцена Дерида“

Дарителски механизми

Банкова сметка:

„Сцена Дерида“ е нова независима локация за съвременно изкуство.
Намира се в центъра на София и има за цел да бъде място, на което артистите на свободна практика да могат да представят своите постановки, изложби и идеи без да бъдат цензурирани.
Театърът разполага със сцена 10х10 метра и до 100 седящи места. Към „Сцена Дерида“ има галерийно пространство и бар, които дават възможност да се организират както презентации, така и проекти със социализиращ ефект.
„Сцена Дерида“ е изградена от екипа на Derida Dance Center, ползвайки личен и кредитиран ресурс.

Една от целите на екипа на Дерида е свързана с представяне на независимо кино.
Това е и каузата, за която бихме желали да апелираме всички, които искат да помогнат за възможността да се представя повече некомерсиално кино и да се развиват публики.

За съжаление към момента не разполагаме с професионална техника за прожектиране на кино, което ни възпрепятства в стартиране реализацията на проекта.

Ще сме благодарни на всяка помощ, дори и ако някой разполага с прожекционно платно, което не използва.

2020 Derida Dance Center става на цели 10 години, през които доказахме, че имаме потенциал като общност, която работи в посока създаване условия за развитие на съвременното изкуство в България.
www.derida-dance.com


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Арт линк

Арт линк
Адрес:
Бул. Сливница 245, София
Имейл:
admin@derida-dance.com
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Дерида, представлявана от Фондация "Арт линк", е организация, която работи в посока създаване условия за развитие на съвременния танц и театър. Екипът ни е фокусиран в няколко основни области: - Организиране на сутрешните класове на изпълнители на свободна практика; - Международна резидентска програма; - Обучителна програма за съвременен танц Dance PORT Derida; - Продуциране на нови представления на компания Дерида; - Създаване на нови публики и сплотена социална общност.
България дарява

КАУЗА:
„Джаз под звездите на Деветашкото плато“ 2020

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Идеята за този необичаен, некомерсиален джаз – фест се роди, докато умувахме какво да направим, така че малките, забравени села в Деветашкото плато да се съживят и одухотворят. Търсехме начин районът да стане привлекателен за хора с усет към природата и културата, а местните жители да се радват на културен живот и възможности за препитание.

Когато преди 5 години се захванахме с първото му издание, никой не предполагаше мащабите, които фестивалът ще придобие. Джаз на гола поляна, по средата на нищото между две села – звучеше абсурдно и невероятно. Нужни бяха планини от храброст, за да осигурим сцена, ток, осветление и озвучаване, да убедим скептиците, да доведем музиканти и журналисти. Но резултатът си струва – малки и големи, местни и гости и, разбира се, обичани и талантливи български изпълнители създават заедно един пъстър и весел празник. Музиката преборва тишината и възражда енергията и радостта от живота, събирайки на поляната хиляди цветни личности. И светът чува за нашите села!

Тъй като фестивалът е некомерсиален, той има нужда от подкрепа. Разчитаме на дарители, които са готови да помогнат на девет села, чиято общност с всички сили иска да докаже на света, че с много труд и положителна енергия невероятното става възможно!

Дарете и подкрепете феста, а на 20 юни 2020 елате, за да споделим насладата от прекрасната музика и красивата природа! Очакваме ви на поляната край пещерата Гарваница, между селата Кърпачево и Горско Сливово.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Деветашко плато“

Сдружение „Деветашко плато“
Адрес:
Бул. "България" 19, град Летница
Имейл:
taralezhkova@gmail.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО” е българска неправителствена организация, работеща от 2008 година за оживяването, развитието и популяризирането на Деветашкото плато. Тя обединява жителите на 9 села, разположени на територията му – Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево и Тепава. Основните ни дейности са насочени към опазване и развиване на ресурсите на региона, подобряване на условията за живот и заетост на местните хора и превръщане на платото в атрактивно място за туризъм, отдих, култура, спорт и обучение. Нашите над 140 членове са дейни хора с различна възраст и занимания, сплотени от желанието да бъдат полезни за подобряване на условията за живот и туризъм в района. Общините Летница, Ловеч и Севлиево са партньори на организацията, подкрепящи нашите проекти и инициативи .
България дарява

КАУЗА:
ЛЯТНА ПРОГРАМА „ПОКАЖИ МИ КАК”

Дарителски механизми

Банкова сметка:

С програмата ПОКАЖИ МИ КАК искаме да помогнем на децата от Кризисния център в гр. Видин и Центъра за работа с деца на улицата в гр. Шумен. В центровете децата получават психологическа подкрепа и грижи, които гарантират тяхната безопасност и оцеляване. Освен тях, те имат нужда от позитивен пример и умения за самостоятелен живот, които да ги подготвят за времето, когато вече няма да са деца и ще трябва да се грижат сами за себе си. Децата в алтернативна грижа често страдат от липса на примери за подражание и вяра в собствените възможности. Лятната програма ще им даде възможност да опознаят и осмислят собствените си възможности и силни страни, ще изгради в тях поведение, което ще ги предпазва от рискове и насочва към успех; наред с това ще ги запознае с добри примери за подражание.

Какво ще се случи по време на лятната програма? Децата и младежите ще бъдат въвлечени в разнообразни дейности – спорт, туризъм, изкуство, екология, срещи-разговори, тренинги за изграждане на умения. Благодарение на тях децата ще открият свои таланти, ще общуват с връстници, ще се научат да планират и да взимат отговорни решения. Освен това ще се срещнат с успешни хора от различни професии, които ще им споделят своя професионален и личен опит, за да дадат положителен пример на децата в бъдещото им професионално ориентиране.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Институт по социални дейности и практики

Институт по социални дейности и практики
Адрес:
гр. София, ул. "Виктор Григорович" 1
Имейл:
info@sapibg.org
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
ИСДП има 20 годишен опит в работата с деца в риск. Работили сме по много програми и проекти, които подкрепят децата и стимулират емоционалното и личностното им развитие. Името на организацията е гарант за отговорно и професионално отношение. В хода на програмата ще включим доброволци от различни професии, които ще запознаят децата с работата си и така ще им дадат възможност да получат пряк и позитивен личен пример в избора на професия. В процеса на работа, те винаги ще бъдат придружавани от експерт от организацията.
България дарява

КАУЗА:
Да създадем Зелен образователен център заедно!

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Зеленият образователен център ЕЛА ще бъде място, където потопени в природата, учениците ще развиват своята креативност, увереност и аналитично мислене. Вече купихме старо училище с 4000 кв. м. двор и го превръщаме във впечатляващ обучителен парк, достъпен за всички деца, отчитайки техните различия.

40% от българските ученици са функционално неграмотни и нямат достъп до качествено кариерно ориентиране, още по-малко се чувстват вдъхновени и имат познанията как да се развиват и живеят заедно и да спасят планетата. Национално представителното ни изследване от 2016 г. показа, че тринадесетгодишните деца почти нямат планове или мечти за бъдещето си. Тази тенденция е още по-осезаема при децата от уязвими групи, които трудно виждат собствения си принос към обществото.

Създаваме място, където учениците ще виждат как знанията от училище ще намерят приложение в професионалния им живот и всекидневие. Центърът ще представя различни технологии на бъдещето и начини за свързване с природата в подкрепяща атмосфера на неформално учене. Децата ще участват в работилници като дърводелство, отглеждане на пчели, програмиране, градинарство, готвене, туристическо ориентиране и механика. Центърът ще развива онези качества на децата, които са им нужни, за да станат отговорни към природата възрастни, способни да отговорят на променящите се изисквания на пазара на труда.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение за споделено учене ЕЛА

Сдружение за споделено учене ЕЛА
Адрес:
София, ул. Княз Борис I, No 133, ет. 1
Имейл:
office@cie-bg.eu
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Сдружение за споделено учене ЕЛА ( доскоро Център за приобщаващо образование) е организация, която подкрепя развитието на децата повече от 20 години. Ние вярваме, че всяко дете трябва да бъде прието и ценено, и заслужава да получи подкрепа, за да порасне отговорно към себе си, към другите и към заобикалящия ни свят. Работим с деца и ги насърчаваме да са отговорни към себе си и към заобикалящия ги свят, да развиват силните си страни, да се чувстват значими, да бъдат даващи, успешни и щастливи.
България дарява

КАУЗА:
Аутизъм – образователно равенство за деца

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

Нашата кауза е да предоставим социално-терапевтична обучителна  програма за деца с аутизъм.

В България значителен брой деца с разстройства от аутистичния спектър не получават необходимото им образование или обучението се провежда в домашна среда, чрез прилагане на индивидуална форма на занимания. Въпреки че индивидуалната форма на обучение предлага пряка ангажираност на преподавателите с децата, те се лишават от възможността да общуват със своите връстници, с което да се научат да бъдат самостоятелни, равнопоставени и пълноценни членове на обществото. В резултат на това голяма част от техните възможности и социални умения остават недостатъчно развити. Дългосрочните последици са трайна социална изолация, неконкурентноспособност на пазара на труда, неумение за справяне с житейски ситуации.

Основната ни цел е да създадем специализирано звено, където да се тества адаптираната програма за деца с аутизъм. Програмата разгръща в децата основни умения – четене, писане, слушане, участие, решаване на проблеми.

Набираме средства за децата с аутизъм. Искаме да насърчим силните им страни, да подобрим слабостите им и да ги научим как да празнуват странностите си, защото да си различен, не означава да си погрешен. Нека бъдем хората в които искаме децата ни да се превърнат.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация Образователно Равенство Аутизъм България

Фондация Образователно Равенство Аутизъм България
Адрес:
гр. София, ул.Русалийски проход 14,ет.4,ап.8
Имейл:
malyakova@yahoo.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
ФОРАБ предоставя ефективна репертоарна обучителна програма за деца с разстройства от аутистичния спектър, създавайки образователни звена към училища. Програмата обучава децата в основни репертоари - четене, писане, слушане, участие, искане,решаване на проблеми и изслдване.
България дарява

КАУЗА:
Конна терапия за деца със специфични нужди

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Терапията с помощта на коне е доказано ефективен метод за подобряване на физическото и психическото състояние на децата с проблеми в развитието. Работим с деца с:
– ДЦП
– Аутизъм
– Синдром на Даун
– Епилепсия
– Зрителни и слухови увреждания
– Езикови нарушения
– Поведенчески и обучителни затруднения
– Генетични заболявания.

Сдружението разполага със специалисти с международни сертификати за работа с методите на терапия с помощта на коне. Екипът ни се състои от клиничен психолог, кинезитерапевт, конен специалист, доброволец и 3 коня.

Нашата кауза е да можем да осигурим достъп на повече деца до тази изключителна терапия, резултатите от която се виждат още след втора-трета сесия. Освен това заниманията се провеждат сред природата в контакт с животни, на чист въздух в планината, което допълнително допринася за оздравителния процес при децата. Като добавим към това и че децата обожават тези занимания, идват с голямо желание и си тръгват заредени с усмивки, то имаме пълната картина на една щастлива и полезна оздравителна програма.

Тази незаменима терапия, обаче, е доста скъпа, тъй като само за едно дете участват двама или трима специалисти, един кон и специализирано терапевтично пространство и оборудване.
Налага се постоянно да се борим да осигурим необходимите средства, за да могат децата да посещават заниманията и да продължаваме да виждаме блясъка в очите им и надеждата в сърцата на родителите им.
Благодарим на всеки, който желае да ни подаде ръка в тази битка!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение Конна Терапия

Сдружение Конна Терапия
Адрес:
veselina.feldman@gmail.com
Имейл:
veselina.feldman@gmail.com
Социални мрежи:
Сдружение Конна Терапия се посвещава на идеята за изграждане на свят, в който децата със специфични нужди и техните семейства са щастливи и живеят, играят, учат и работят заедно с всички останали. Ние се опитваме да постигнем това като развиваме и прилагаме различни методи на конна терапия, които са изключително ефективни за подобряване на психическото и физическото функциониране на децата със специфични нужди. Част от нашата мисия е да направим терапията достъпна за децата, като набираме средства за да могат те да посещават сесиите.
България дарява

КАУЗА:
Музейно кафене към етнографски музей Чирпанлиева къща

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:

В центъра на гр. Шипка, непосредствено над централния площад, се е сгушила Чирпанлиевата къща – паметник на културата от местно значение и една от малкото запазени възрожденски къщи в града. Реконструирана след Освобождението през 1884 г. и съхранена по-късно като музейна експозиция от будните читалищни дейци, къщата посреща със своята красота и богата колекция, и вдъхновява с историята си и тази на хората живели в нея.

Понастоящем Чирпанлиевата къща се стопанисва от НЧ „Светлина – 1861“ гр. Шипка. Екипът на читалището мечтае да възроди някои от автентичните местни занаяти и има амбицията да превърне Чирпанлиевата къща в център на културния туризъм в града. За целта е разработен проект, вече одобрен от НИНКН, за разширение на съществуващата в двора постройка гюлпана, включващ създаване на музейно кафене и изграждане на навес за външна експозиция и демонстрация на автентични занаяти.

Изграждането на музейното кафене е в ход. Постройката е пребоядисана отвътре и отвън, положена е каменна настилка, ремонтирана е електрическата инсталация, закупени са маси и столове, мивка и хладилник. Необходими са допълнителни средства за изграждането на плотове и шкафчета, довършване на каменната настилка, покриване на част от чардака за създаване на сухо пространство по време на пролетните дъждове, закупуване на кафемашина и други помощни електроуреди. С вашата подкрепа се надяваме да завършим възможно най-бързо ремонтите и кафенето да отвори врати за летния сезон на 2020 г.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Народно Читалище Светлина – 1861

Народно Читалище Светлина – 1861
Адрес:
ул. Боян Чомаков 4
Имейл:
svetlina1861@abv.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дари тук:
Линк към страницата
Социални мрежи:
НЧ "Светлина - 1861", гр. Шипка, е едно от първите читалища в България. То поддържа богата дейност и се старае да пази и предава на бъдещите поколения българските традиции и обичаи. В сградата на читалището се помещават библиотека, с над 31 000 тома книги и старопечатни издания, както и Художествена галерия „Христо Песев“, с над 200 картини на шипченски художници и над 150 пластики на шипченски скулптори. Развиват се успешно краеведски клуб, киноклуб, танцов състав за народни танци, вокална група и детска театрална трупа. Една от основните дейности на читалището през последните години е развитието на етнографски комплекс „Чирпанлиева къща“ (паметник на културата от местно значение), както и Образователната игра "Да открием богатство" (носител на Регионален грант Виваком 2016).
България дарява

КАУЗА:
За по-ефективно лечение на нашите деца

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Лечението на зависимоста е едно от най-трудните, скъпи и продължителни лечения. Добавяйки факта на „стигмата“, поставена на тези хора от държава и обществото и игнориране сериозноста на проблема, помощта понякога става даже невъзможна. Ние се стремим с всички сили да намерим нови начини и съвременни методи, които да включим в лечението, за да може да съкратим сроковете за лечение и да повишим ефктивноста му. С всяка година възрастта на първа употреба и развиването на хронична зависимост засяга все по-млади хора. Стигна се до там, че вече имаме зависими на 12 г. възраст и абсолютно никакво адекватно лечение.Ненавременното разпознаване на зависимосто поведение, често води до усложняване и за съжаление до необратими увреждания на психиката и тялото.

Младите хора имат нужда от социалната си среда и да ходят на училище, което допълнително затруднява лечението. За целта, имаме нужда да включим в терапията им съвременна апаратура, която да съкрати сроковете на терапия. Да позволи тя да става в дневен център, позволявайки им да продължат да живеят в домовете си, както и да им се спести стреса от болничните заведения. Има вече такива апарати, чрез които част от терапията, минава под формата на игра и се наричат Биофийдбек и Неврофийдбек. За да оборудваме такъв кабинет ни са необходими около 10 000 лв. Всяка помощ би била от полза, това да се реализира възможно най-скоро. Помогнете на нашите деца.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Асоциация за превенция и работа със зависимости Само днес

Адрес:
г.Варна, ул. 'Генерал Скобелев" 44
Имейл:
samo.dnes@gmail.com
Социални мрежи:
Нашата асоциация ‘’Само днес’’ си е поставила задачата да помогне на зависимите и съзависимите лица. Да подпомага или прави връзката между отделните звена при работата със зависимостите по пътя на лечението, рехабилитацията и възстановяването им. Да бъде ‘’корабa’’, носещ свободата на тези хора. Да работи върху превенцията на зависимостите.
България дарява

КАУЗА:
Смислени и интересни дейности за тийнейджъри, пълноценно общуване, време „без телефони“

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Чудесното и уютно младежко пространство „ХамелеON“ е едно различно място във Варна, в което тийнейджърите се чувстват на мястото си. Кътове за разговори, кътове за релакс или четене/учене с музика, кътове за раздвижване с фитнес уреди, кухненски кът, кът за настолни игри, дори провеждане на партита.

При нас тийнейджърите идват с приятели и прекарват известно време заедно, или най-често участват в някое от многобройните тематични събирания вечер или в почивните дни и през ваканциите. Темите на събиранията са разнообразни – настолни игри, приготвяне на топли напитки или шейкове, общуване на френски език, вечер на млади таланти (музиканти), йога, нощно четене, семинар за повишаване на самоувереността/справяне с конфликти и др., приготвяне (и похапване) на вкусен десерт, среща с известна интересна личност, здравословно хранене и отслабване, семинар за млади предприемачи, арт занятия и много други. Организираме излети, велоразходки, спортни дейности на открито и сред природата и др.

ХамелеON е място за общуване, учене, практикуване, мечтаене, реализиране на нови идеи.

Място за забавление, релакс и вдъхновение.

Място като никое друго във Варна!

Тук тийнейджърите осмислят няколко часа в полезни и интересни дейности, заедно с връстници, запознават се с нови хора, научават нови неща, изявяват се.

В младежко пространство ХамелеON помагаме на тийнейджърите да общуват пълноценно, да развиват умения и да прекарват време „без телефони“.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Няма невъзможни неща“

Сдружение „Няма невъзможни неща“
Адрес:
Варна, ул. Ген. Радко Димитриев 7А
Имейл:
klubhvarchilo@abv.bg
Социални мрежи:
Сдружение "Няма невъзможни неща" от 2015 г. развива младежки дейности с цел подпомагане развитието на ученици и младежи – провеждаме практически и обучителни занятия в разнообразни теми – доброволчество, предприемачество, личностно развитие, здравословен и активен начин на живот, близост до природата, използване на соларна енергия и рециклиране и др. Всички дейности се посещават с голям интерес от ученици и младежи, заради методите "учене чрез правене" и "учене чрез преживяване", които екипът обучители използва, заради позитивната и мотивираща среда и отношение, което получават.
България дарява

КАУЗА:
Детски интерактивни представления за децата на България

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Нашата кауза се роди в резултат на дългогодишния ни опит в провеждането на детски театрални събития. Ние осъзнахме положителното въздействие на кукления театър върху детското възпитание. С особена сила това важи за децата от 3 до 12 г.

В интерактивните театрални постановки децата от публика се превръщат в герои от пиесите, в кукловоди и режисьори. Те заживяват с образите, по-лесно осъзнават поуките, по-лесно разпознават доброто и злото. От приказките децата научават какво е приятелство, колко е важно да четат книжки, как да опазват природата. Чрез приказното си въздействие куклените пиеси и тематичните работилнички достигат много бързо до съзнанието на децата, като развиват детското мислене и креативност.

През последните години, представленията ни са достъпни основно за децата от по-големите градове. Опитът ни показва, че децата от по-малките населени места са жадни за срещи с театралното изкуство и имат по-труден достъп до него. Ето защо каузата, за която работим през настоящата година, е да организираме 10 интерактивни театрални представления в градовете Сопот и Асеновград. Събитията ще се състоят през месеците април, май и юни.

Ние вече направихме първите стъпки в тази посока – договорихме местата, на които да се срещнем с детската публика. Необходими са ни 6 000 лв., за да може театралните пиеси да достигнат до своята млада публика. Ще се радваме на всеки лев, с който можете да подкрепите нашата кауза, за да направим заедно възможни срещите с децата от Сопот и Асеновград.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Детски събития“

Фондация „Детски събития“
Адрес:
София,ул.Родопски извор 59,ет.6
Имейл:
irisdiamond2013@gmail.com
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Социални мрежи:
Благодарение на седемгодишния опит на нашия екип в организирането и провеждането на детски интерактивни театрални събития, в наша мисия се превърна възможността чрез театралното изкуство да развиваме креативността, въображението и творческото мислене на децата на възраст от 3 до 12 години. С помощта на интерактивни пиеси и тематични работилнички, в които децата влизат в ролите на герои, кукловоди и режисьори, ние стимулираме тяхното естетическо, емоционално и нравствено възпитание.
България дарява