fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Каузи

Име на каузата Описание на каузата
Хуманитарна помощ за жените и децата, пострадали от насилие!
Организация:
Фондация "Асоциация Анимус"
Фондация „Асоциация Анимус” вече 25 години работи, развива и предоставя програми и услуги за хора, пострадали от насилие, превенцията на трафик на хора, както и предоставя социални услуги за подкрепа на деца, жени, семейства и уязвими групи. Една от услуги, управлявани от фондацията е Кризисен център за жени и деца пострадали от насилие „Св. Петка”.
Кризисният център е единството място на територията на Столична община, където жените и техните децата пострадали от насилие могат да се настаняват денонощно, по спешност след инцидент на насилие и да получат кризисна, социална и психологическа помощ. Услугата е държавно делегирана дейност на Столична община с капацитет до 8 човека. Основна цел на услугата е да спомогне за незабавното спиране на домашното насилие.
През 2018г. към Кризисния център са се обърнали за помощ 65 жени с техните деца.

Голямо предизвикателство за организацията е осигуряването на хуманитарна помощ, включваща храна и неща от бита. Нуждаем се финансова подкрепа и се надяваме с Вашата помощ да осигурим най- добрите условия за настанените. Всеки жест е изключително ценен за нас! Направете дарение и станете част от нашата кауза!
Банкова сметка:
Банкова сметка:
Уникредит Булбанк
IBAN: BG32 UNCR 7630 1009 0247 04
BIC: UNCRBGSF
Основание: Дарение в подкрепа на Кризисен център „Св. Петка”

Фондация Дари бъдеще на „Скритите таланти на България“
Организация:
Сдружение "Операция Плюшено Мече"
Целогодишната менторска програма “Скритите таланти на България” към “Операция Плюшено Мече”, дава шанс за професионална реализация на даровити младежи, лишени от родителска грижа или социално слаби семейства.

След многобройни посещения на социални услуги в цялата страна през последните 10 години, екипът ни срещна много талантливи деца и младежи, които за съжаление нямат шанс да развият своя потенциал и да построят едно добро бъдеще за себе си, поради липса на нужната подкрепа и ресурси.

НИЕ ИСКАМЕ ДА ПРОМЕНИМ ТОВА! Всяка година менторската програма избира различни деца и младежи от цялата страна, които имат изявен талант или дарби, които искат да го развиват, да продължат образованието си и да получат шанс за един по-добър живот.

"Скритите таланти на България" предоставя достъп до:
- индивидуална програма за развитие за цялата учебна година с краткосрочни и дългосрочни цели;
- ежеседмични частни уроци;
- индивидуална работа с обучен ментор;
- участие в семинари, работилници, състезания, конкурси, обучения, лагери и др.;
- необходимите материали;
- психологическа подкрепа;
- мотивационни срещи с известни и успешни личности;
- подготовка за кандидатстване във ВУЗ;
- намиране на стаж или работа.

Участниците в Програмата вече покоряват върхове и сбъдват мечти - те печелят състезания и конкурси, създават първите си самостоятелни изложби и се подготвят за успеше прием в университет - бъди част от техните успехи и тяхното бъдеще, защото те са бъдещето на България!
Банкова сметка:
IBAN: BG15UNCR70001522802121
BIC: UNCRBGSF
Банка: UniCredit Bulbank
Дари тук:

Сдружение „Реч: мисията- възможна!“
Организация:
Сдружение "Тацитус"
Каузата на Сдружение „Тацитус“ се състои в превод и издаване за България на книгата “The Verbal behavior approach: how to teach children with autism and related disorders”. Авторката, Dr.Mary Barbera, която е майка на дете с аутизъм и сертифициран ВCBA специалист, организира книгата като ръководство, което стъпка по стъпка води читателя по пътя на изграждане на функционална вербална комуникация и намаляване на проблемните поведения, които са истинско изпитание в грижата за деца с аутизъм. Книгата съдържа информация как да направим оценка, да подберем подходящите материали, да помогнем на детето и какви цели да заложим. В допълнение е отделена глава за успешни практики, подпомагащи самообслужването на детето.

Тази книга e задължителна за всеки родител и специалист, който се грижи или работи с деца от аутистичния спектър. Разбираемо поднесената информация позволява на всеки да започне веднага да следва и прилага принципите на приложно поведенческия анализ, дори и да не е чувал никога преди за Скинър и неговия анализ на вербалното поведение.
С над 30 000 продадени копия и преведена на повече от 8 езика, но не и на български, книгата се нарежда сред най-полезните помагала при работата и отглеждането на дете със специални потребности.

За повече информация: https://www.marybarbera.com/the-verbal-behavior-approach-book/
Каузата ни е да направим достъпна тази единствена по рода си книга до всяко семейство и до всички, които се докосват до тези специални деца.
Банкова сметка:
Първа инвестиционна банка
BG93FINV91501014720302
BIC: FINVBGSF
Сдружение "Тацитус"

Сдружение Подарък за Тевно Езеро – солари, метео станция, интернет и уебкамера!
Организация:
Сдружение "Българска Организация на Хижите с Обсервация"
Започваме и този амбициозен проект, като каузата ни в случая е да свържем заслон "Тевно Езеро" със света чрез радио-антени и да осигурим независимо захранване на апаратурата ни чрез соларни панели. Метеорологичната станция ще изпраща в реално време данни за всеки турист, а чрез уебкамерата ще можете да наблюдавате в реално време и Full HD качество красивите гледки от планината.

Заслон „Тевно езеро“ се намира в Пирин планина, на източния бряг на Тевното езеро в циркуса Белемето на 2512 м. нм. в.Заслонът е проектиран от планинаря и строител на хижи Петър Пъцков. Построен е от ЦС на БТС през 1972 г. Представлява двуетажна постройка със столова на първия етаж и общо спално помещение с нарове с капацитет 30 места на втория етаж. В задната част на заслона са изградени 3 допълнителни помещения (бунгала) с общ капацитет от около 25 места на нарове. Възможно е пренощуване в общото помещение на около 15 души. В заслона се предлагат топла храна и напитки. Електрифициран е чрез собствен генератор, питейната вода е от извор над заслона, водата за санитарни нужди се взима от езерото. Тоалетната е външна.С дарените от Вас средства ще бъде закупена и монтирана техниката ( соларни панели, метеорологична станция, радио-антени и уебкамера) и на заслон "Тевно Езеро" в Пирин. Нека с общи сили да възродим планинския туризъм в България и да доближим на един клик разстояние красотата на Българските планини до всеки турист.

Нека заедно направим подарък и на заслон "Тевно Езеро" в любимия Пирин!
Банкова сметка:
BG85STSA93000025156965
Дари тук:

Сдружение Да обновим туристическите маршрути и обекти
Организация:
Туристическо дружество "Насам-Натам"
От години го правим. С приятели и симпатизанти, с доброволци и ученици. С помощта на общини и фирми. Трудно, но нещата се получават. Защото вече си имаме доверие, направеното е на лице и може да се види от всеки.

Това са целите и задачите, които Туристическо дружество “Насам-Натам” си поставя през 2019 г.:

I. Почистване и маркиране на около 400 км пътеки и поставяне на над 500 броя нови указателни стрелки (табели) в:
1. Етрополска планина и Било – 10 маршрута
2. Златишко-Тетевенска планина – 4 маршрута
3. Троянска планина – 7 маршрута
4. Калоферска планина – 6 маршрута
5. Шипченска планина – 8 маршрута
6. Тревненска планина – 4 маршрута
7. Елено-Твърдишка планина – 3 маршрута
8. Котленска планина – 4 маршрута

II. Поставяне на нови колове и боядисване на съществуващите:
1. Етрополска седловина - 2 бр нови (съвместно с Лендроувър България)
2. Източно от Етрополска Баба - 1 бр нов (съвместно с Лендроувър България)
3. Етрополска седловина-вр. Голяма занога - боядисване на стари
4. Ямна - 2 бр нови
5. Х.Свищиплаз-х.Паскал - около 30 бр нови (съвместно с Бегач)
6. Антон-Антонски преал - поне 5 бр нови
7. Антон-Планински извори - боядсиване на стари
8. Клисура-Каменната порта - около 10 бр нови
9. М. Гьолтепе - 1 бр нов
10. М.Корита - 2 бр нови (съвместно с Лендроувър България)

III. Изработване и монтиране на табла с карти в изходните пунктове и на хижите - над 80 бр. Готовите маршрутите се нанасят на картата, тя се разпечатва и се поставя на стабилна дървена конструкция.
Банкова сметка:
IBAN: BG86BUIN95611000599066
BIC: BUINBGSF
АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД
Дари тук:

Закупуване на технически помощни средства за незрящи
Организация:
Фондация Синергиа
Поради ниските доходи на хората с увреждания и трудният достъп до технически помощни средства за незрящи, нашата кауза е свързана с осигуряване на парични средства за закупуването на висококачествени бели бастуни и накрайници, индикатори за течност за чаши; увеличителни лупи, уреди за надписване на етикети и за разпознаване на цветове, говорящи термометри за телесна и стайна температура, часовници и апарати за кръвно налягане, кухненски везни, брайлови часовници и др.

Изброените по-горе продукти спомагат за по-лесното и достъпно ежедневие на незрящите. Всички закупени помощни средства ще бъдат разпределени според индивидуалните нужди на всеки кандидат от целевата група. За всяка дарена сума се издава договор, сертификат и протокол, а също така ще предоставим възможност за лично запознаване със съответния незрящ/слабо виждащ, който получи съответното техническо помощно средство.
Банкова сметка:
IBAN: BG49PRCB92301047580112
ПроКредит Банк България ЕАД
Дари тук:

Фондация Синергиа Доброволчески инициативи в страната и чужбина
Организация:
Си Ви Ес - България
Мисията на Сдружението е да насърчава развитието на обществените ценности и отговорно поведение към мира, международното разбирателство и солидарност, човешките права, социалната справедливост и културата на опазване на околната среда чрез организиране на доброволчески инициативи и образователни програми.
От години вече Сдружението и нашите доброволци работят в трите бежански центъра в София като прoвеждат различни занимания за деца и възрастни, като най - интересни и полезни за всички са екскурзиите, разделени на няколко категории:
- Образователни - групи деца посещават различни училища, музеи с екскурзовод, работилници и фестивали на науките и занаятите;
- Култура и забележителности - групи родители и деца посещават различни културни и географски забележителности в столицата и в страната;
- Развлекателни - деца, но често и родители, се включват в спортни игри, посещение на басейн и разходки в планината.
Всяка екскурзия позволява на търсещите закрила по-бърза и лесна адаптация към местната среда, опознават културата, обичаите и привичките на местните, което подпомага процеса на интеграция между общостите, а децата имат възможност да общуват с други деца на тяхната възраст.
За всяка дейност нашите доброволци използват неформални методи на обучение, доказали ефективността си.

Осигуряването на транспорт, билети за достъп, храна, са винаги част от организационния и логистичен процес, който има нужда от подкрепа.
Нашият стремеж е да организираме поне една екскурзия на месец.
Банкова сметка:
Титуляр на сметката: Си Ви Ес - България
Банков клон: ПроКредит Банк АД
Адрес на банката: София, България, Тодор Александров 26
IBAN: BG47PRCB92301033558216
BIC: PRCBBGSF
Дари тук:

Си Ви Ес - България Спортът като мотивация за успешно образование
Организация:
Сдружение РУСАЛЯ
Мисията на нашето Училище е насочена към деца от крайно бедни семейства и различни етноси. Те идват при нас с редица социални, емоционални и образователни дефицити. Вярваме, че средата, условията, отношението и методите на работа с тях, ще помогнат за преодоляването им, както и за усвояване на нови норми на поведение и морал, създаване на трудови, образователни и битови навици.

Каузата, която представяме пред вас - "Спортът като мотивация за успешно образование" е част от това. Конкретната ни цел е изграждане на комбинирано спортно игрище, от което да се ползват децата. Причината да изберем именно тази насока е световно доказаната терапевтично-превантивна функция, която има спортната култура, а също и липсата на каквото и да е игрище в иначе просторния ни двор.

В по-широк аспект идеята на създателите и екипа на ЧОУ "Димитър Екимов" е да възпита и изгради личности с широк кръгозор, устойчива ценностна система, интелигентност, вътрешна увереност, гражданско самосъзнание, самочувствие и творчески заряд.
Банкова сметка:
IBAN: BG37PRCB92301046274611
BIC: PRCBBGSF
Сдружение Русаля
ПроКредит Банк, София
Дари тук:

Сдружение РУСАЛЯ Фонд „Глухите лидери на бъдещето – двигател за социална промяна“
Организация:
Фондация „Заслушай се“
Настоящата кауза има за цел създаването на информирани, компетентни и активни млади глухи хора, които да получат възможност да се запознаят с положителните практики и опита на глухи активисти от други държави в Европа и света, свързани с признаването и утвърждаването на жестовия език, утвърждаването на гражданските права на глухите хора, отстояването на качествено и достъпно образование. От ключово значение е създаването на компетентни глухи лидери, които да се борят за качествена промяна.

Събраните средства ще бъдат инвестирани в стипендии за глухи младежи (на възраст 18-30 години), които желаят да вземат участие в чуждестранни инициативи – обучения, семинари, лагери, конференции, стажове, посветени на правата на глухите хора, изграждане на лидерски умения, обмен на опит, проучване на добри практики, свързани с глухите хора. Такива могат да бъдат програми за обучения като Frontrunners (Дания), лагери на Европейския съюз на глухите младежи, инициативи на Европейския или Световния съюз на глухите, курсове и стажове в Галодетския университет в САЩ (единственият университет в света за глухи). Стипендията ще е с фиксиран размер с цел да се подпомогнат възможно най-много участници.
Целта ни е да създадем и развиваме в дългосрочен план Фонда „Глухите лидери на бъдещето“ за качествена и положителна социална промяна.
Банкова сметка:
BG71STSA93000022230921
Банка ДСК
BIC: STSABGSF

Фондация „Заслушай се“ Къща – МЕЧТА!
Организация:
Фондация "П.У.Л.С."
2,2 милиарда са деца по света (УНИЦЕФ, 2018)!

1 милиард от тях в световен мащаб са преживели физическо, сексуално и емоционално насилие (СЗО, 2018). Насилието над деца включва всички форми, независимо дали са извършени от родители или други авторитети, връстници или непознати.
По данни на граждански организации от 2014 г. всяко трето дете в България страда от различни форми на злоупотреба. Фондация „П.У.Л.С.” годишно работи с над 100 пострадали деца. Преживяването на насилие в детска възраст оставя трайни белези върху здравето и благосъстоянието на всеки човек.

Събраните доказателства сочат, че насилието над деца може да бъде предотвратено. Следвайки световните приоритети: Да се сложи край на злоупотребата, експлоатацията, трафика и всички форми на насилие и изтезаване на деца /СЗО/, екипът на Фондация „П.У.Л.С.” си поставя амбициозната цел да създаде „КЪЩА на МЕЧТИТЕ”. Тя ще приюти деца, млади хора и техните родители, включени в програми по превенция, рехабилитация и интеграция. Всеобхватната програма от грижи за овластяване ще даде възможност за това:

- Да отвори нова страница в разбирането за човешки взаимоотношения, основани на мира, равноправие и разбирателство;
- Да повиши знанията и уменията на авторитетите в областта на ефективното и позитивно родителстване и възпитание;
- Да създаде забавни и обучителни програми за децата за позитивно общуване в семейството и обществото

Мечтано място за съзидание и развитие на деца и родители!
Банкова сметка:
Уникредит Булбанк
BG54UNCR96601084291413
BIC UNCRBGS
Фондация “П.У.Л.С.”

Фондация Изграждане на Комплекс за деца и младежи с проблеми в развитието
Организация:
Сдружение "За Децата-2017" в обществена полза
Целта на СНЦ е изграждане и функциониране на Комплекс за рехабилитация, интеграция и професионално обучение на деца и младежи с проблеми в развитието. Той ще включва: Медицински център за рехабилитация с капацитет от 20 потребители дневно на възраст от 7 до 18 години. Ще бъде изграден и басейн за водна рехабилитация. Ще има и барокамера и локомат. Социален център - капацитетът му ще е 30 потребители дневно на възраст от 7 до 18 години.

В центъра ще се извършва: логопедична, психологична, Монтесори терапия, ерготерапия, ще има сензорна стая, компютърна зала, арт терапевтични занимания, музикотерапия и трудово обучение. Ще се развиват индивидуалните физически, умствени и творчески умения, както и личностния потенциал на всяко дете. Ще бъде обособен кът, в който децата ще могат да празнуват рождените си дни, в който родителите им ще могат да ги оставят почасово за гледане. Той ще бъде за всички деца. В имота има съществуващо баскетболно игрище, което ще бъде реновирано. Ще има адаптирани детски и спортни площадки. Ще има и опитно поле. В близост до имота има и конна база. Идеята ни е всички процедури, на които родителите водят децата си, да бъдат съсредоточени на едно място. Комплексът ще работи и през почивните дни с наличен медицински персонал.

Този комплекс ще бъде създаден за деца и младежи, които въпреки своите проблеми имат потенциал и ние ще им помогнем да го развият. Да бъдат полезни както за себе си, така и за обществото.
Банкова сметка:
Притежател на сметка: Сдружение „За децата-2017“
Банка: Първа инвестиционна банка
BIC: FINVBGSF
IBAN: BG94FINV91501017155954
Дари тук:

Сдружение Умения+Работа+Приятели за младежи с увреждания
Организация:
Сдружение "Няма невъзможни неща"
Работим с усмивка!
Както екипът на Сдружение "Няма невъзможни неща", така и самите младежи, които работят в нашето социално предприятие.

Те са отгледани в семейства, ходили са на училище, много са възпитани и весели. Но като завършат училище, остават у дома - без задачи за всеки ден, почти без приятели, без социални контакти, чувстват се безполезни. Работата и обучителните занятия са онова, което осмисля деня им, кара ги да учат нови неща, да се развиват и променят към по-добро. Превръщат се в по-самостоятелни млади хора, които се чувстват полезни и значими. А чудесният екип професионалисти създава една позитивна и подкрепяща атмосфера, в която младежите се преобразяват и могат повече дори от собствените си очаквания.

В момента в социалното предприятие работят 5 младежи с ментални затруднения/увреждания, а още 5 участват в трудовите дейности без да получават възнаграждение (целта е да се чувстват полезни и да поддържат уменията си). Всички работещи младежи, заедно с още 8, се обучават на практически умения и умения за общуване в тренинг центъра към сдружението - "Клуб Хвърчило".

Вашите дарения ще ни помогнат да осигурим обучителни дейности и работа за още поне 10 младежи през 2019 година:
* екип специалисти - 2 обучители, коуч, трудови асистенти
* материали

Защото Няма невъзможни неща!

Благодарим ви!
Банкова сметка:
BG94 RZBB 9155 1000 593926
RZBBBGSF
Райфайзенбанк АД