fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Регистрация

България дарява / Регистрация

Как да се включа в кампанията БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА

Стъпки за регистрация

СТЪПКА 1: Проверете дали вашата организация отговаря на основните изисквания за допустимост за участие в кампанията. В нея се допускат:

 1. Организации, регистрирани по Закона за юридическите лица с нестопанска цел, които са регистрирани в обществена полза;
 2. Читалища;
 3. Училищни настоятелства с регистрация по ЗЮЛНЦ;
 4. Междуправителствени организации (УНИЦЕФ и т.н.)

СТЪПКА 2: Попълнете он-лайн форма за 1) регистрация на организацията и 2) описание на каузата, с която желаете да участвате в Кампанията ТУК.

СТЪПКА 3: Към формата за регистрация на организацията трябва да приложите сканирани следните документи:

 1. Документ, показващ правната форма – задължителен документ в pdf-формат
 2. Копие на устав на организацията със заличени лични данни /ако има такива/ – задължителен документ в pdf-формат
 3. Годишен финансов отчет за последната година – ако сте новорегистрирана организация, този документ не е задължителен.

След изпращане на формуляра ще получите писмо, с което ви уведомяваме, че успешно сте изпратили вашата заявка, както и потребителско име и парола за достъп до вашия профил, които не са активни.

СТЪПКА 4: Вашият он-лайн формуляр ще бъде разгледан от Комисия, съставена от представители на организаторите. Комисията има за цел 1) да удостовери административното съответствие на организацията според изискванията на кампанията и 2) да гарантира, че допуснатите каузи отговарят на общите ценности на БЪЛГАРИ ДАРЯВА. Регламентът можете да прочетете ТУК.

След одобрение на кандидатурата на вашата организация вие ще получите писмо, с което ви уведомяваме, че организацията е допусната за участие в Кампанията и можете да активирате вашия профил, за да прегледате предложената кауза. Каузата ви е в режим на изчакване на одобрение. След като бъде разгледана от Комисията, всяка промяна в нейното съдържание ще бъде възможна само след одобрение от администратор.

При одобрение на каузата ще получите уведомително писмо, с което ви каним да видите профила на вашата организация и каузата ви на сайта на Кампанията.

СТЪПКА 5: Одобрените организации ще получат:

 • достъп до сайта на Кампанията и възможност за управление на съдържанието във вашия профил, като всяка промяна по вече одобрената кандидатура ще бъде възможна единствено след одобрение от администратор;
 • подкрепа и насоки за по-ефективно представяне и участие в Кампанията;
 • визуални материали с основните елементи на Кампанията, които можете да използвате както във вашите онлайн канали, така и оф-лайн /банери, постери, лого, фейсбук кавър и др/.

Ангажименти и отговорности на организациите, участници в Кампанията

 1. При включването в Кампанията организациите се съгласяват да спазват правилата за комуникация, отчетност и взаимодействие с всички участници в нея.
 2. Организациите, участници в Кампанията, използват етични модели на поведение, като не се допуска публично критикуване на останалите участници с цел злепоставяне и ползване на облаги (сравнителна реклама).
 3. Организациите, участници в Кампанията се ангажират да не провеждат подвеждаща или измамна реклама на своята кауза/дейност.
 4. Организациите, участници в Кампанията ежедневно обявяват приходите от дарения (включително привлечени доброволци, партньори и др.) в рамките на Кампанията, и окончателно обявяват точната сума на набраните средства и останалите привлечени ресурси в срок до 2 седмици след приключването й.
 5. При неочаквани обстоятелства, които изискват промяна на целта или са довели до промяна в статута на организацията, тя следва да уведоми своевременно Организаторите на Кампанията, както и своите съмишленици и дарители.
 6. Организациите, участници в Кампанията, прилагат обща визия в периода на Кампанията. Всяка организация, която се включи, ще промотира освен своята кауза и кампанията „България дарява“.
 7. Организациите се задължават да спазват авторските права за използваните материали и преотстъпват на „България дарява“ правото на ползване на материалите, използвани в рамките на Кампанията.
 8. Организациите се задължават да благодарят на своите дарители.
 9. Организациите се задължават да публикуват отчет за начина на изразходване на набраните дарения по време на „България дарява“ до 1 октомври на същата година.
 10. Организациите се задължават да определят лице за контакт с организаторите, което да отговаря на техните запитвания в рамките на до 2 дни.

Времева рамка на Кампанията

 • Ноември, 2018 – 15 януари, 2019 – приемане на кандидатури за участие в Кампанията
 • Декември, 2018 – 30 януари, 2019 – разглеждане на кандидатурите
 • Февруари, 2019 – координация на комуникацията с одобрените НПО
 • Март, 2019 – начало на комуникационната кампания
 • 22 март – 31 март, 2019 – същинска дарителска кампания
 • до 14 април, 2019 – отчитане на общите резултати от кампанията
 • до 1 октомври, 2019 – индивидуални отчети на участващите организации в кампанията на сайта www.bulgariadariava.bg

Регистрацията за участие в “България дарява” 2019 приключи. Можете да включите вашата кауза за следващото издание на кампанията.

Регистрация на организация *

Текст с ограничение до 850 символа.

Текст с ограничение до 1500 символа.

Моля, въведете само ID-то на видеото.
https://www.youtube.com/watch?v=VIDEOID

Лице за контакт и позиция *

Максималната големина на файла за изображението е 2 мегабайта. Тип - jpg, jpeg. Най-добрите размери на изображението са ширина 1800 х височина 1200 пиксела.

Не се публикуват в сайта. Използват се за административни цели. Устав или учредителен акт, Годишен финансов отчет - организациите, създадени през същата година не дължат, други необходими и изискуеми по условие. Допускат се само PDF формат на файловете.

Документ, показващ правната форма *

Копие на устав на организацията – заличават се лични данни *

Годишен финансов отчет. Документът е задължителен само за организации, които са регистрирани преди 31.12.2016г.

Документ #4

Документ #5

Документ #6

Описание на каузата *

Администраторът при необходимост може да смени направлението с по-подходящо.

Текст с ограничение до 1500 символа.

Максималната големина на файла за изображението е 2 мегабайта. Тип - jpg, jpeg. Най-добрите размери на изображението са ширина 1800 х височина 1200 пиксела.

Прочети общите условия тук

Прочети политиката за поверителност тук


С изпращането на настоящата регистрационна форма организацията се задължава да спазва правилата,
описани в Общите условия на инициативата.