fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Домашни грижи за възрастни хора

България Дарява / Домашни грижи за възрастни хора

КАУЗА:
Домашни грижи за възрастни хора

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Вече 17 години „Каритас“ помага на възрастни хора от цяла България. Медицинските сестри и социалните помощници към 9-та центъра за Домашни грижи на „Каритас“ посещават в домовете им възрастни хора от 14 села и градове в областите Плевен, Враца, Русе, Бургас, Пловдив и София.

Ежедневното ни общуване с възрастните хора показва, че лицето на старостта е еднакво тъжно и в големия град, и в малкото село, и в Северозапада, и в Югоизтока. Бедността е превзела ежедневието на възрастните хора, самотата се е превърнала в тяхна спътница, а болестите – в единствените им посетители.

За възрастните хора обаче има алтернатива. Благодарение на услугата „Домашни грижи на „Каритас“, възрастните хора получават здравни и социални грижи, внимание и разбиране в своите домове, а с това и сигурност, че могат да изживеят старините си достойно.

Услугата се извършва от мобилни екипи от медицински сестри и социални помощници, които посещават възрастния човек в дома му и му помагат в ежедневните грижи за здравето, хигиената и социалния му живот.

Освен с професионални грижи, сътрудниците на „Каритас“ помагат на възрастния човек с топлото си и приятелско отношение, с което отнемат болката, разсейват самотата и осмислят монотонните и нелеки дни на старостта му. „Домашни грижи на „Каритас“ помагат на възрастните хора да не губят надежда, вяра и достойнство, осъзнавайки, че не са сами и че има хора, на които могат да разчитат.

Целта ни са 9000 лв. от дарения месечно. Вярваме, че заедно можем да постигнем повече!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
НКФ „Каритас България“

НКФ „Каритас България“
Адрес:
1504 София, ул. „Оборище“ №9
Имейл:
caritas@caritas.bg Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Създадена през 1993 г., с решение на Епископската конференция на Католическата църква в България, „Каритас България“ е федерация на независими епархийни католически организации. Като структура на Католическата църква, „Каритас“ поставя в центъра на своето внимание хората от „периферията на света“, които живеят в бедност и в страдание и които се нуждаят от грижа и подкрепа, така че да могат да живеят достойно. В изпълнение на това, „Каритас България“ подкрепя своите организации членки, които извършват социална дейност чрез своите структури по места. „Каритас България” е сдружение с нестопанска цел за извършване на дейност в обществена полза, вписано в Търговския регистър.