fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Достъп до наука за всяко дете

България Дарява / Достъп до наука за всяко дете

КАУЗА:
Достъп до наука за всяко дете

Дарителски механизми

Банкова сметка:
Платформи за дарения:

Стремежът за осигуряване на равен достъп до качествено и хуманно образование за всеки човек е не само филантропска ценност, а и обществена необходимост.
Създадена с мисията да вдъхновява малките за наука и знание чрез игра, преживяване и действие, фондация „Музейко“ вярва, че всеки е ценен със своята уникалност и трябва да има възможност за пълноценна изява. С визията, че образованието трябва да бъде овластяващо и приобщаващо, стартирахме програма „Музейко за всяко дете“, която работи за премахването на видимите и невидимите бариери пред света на науката и изкуството.
Целта ни е да осигурим привлекателна и безопасна среда, в която децата да се чувстват приети и участващи, в която не се страхуват да задават въпроси, да правят грешки и да имат смели мечти.
Избирайки нашата кауза, Вие давате възможност на деца в неравностойно положение и/ли от семейства с ниски доходи от цялата страна да се доближат до науката – да учат, откриват, изследват, експериментират.
Вашата подкрепа ще осигури средства за вход и образователни занимания в първия в България детски научен център „Музейко“, както и за провеждането на научни работилници от екипа на „Музейко“ в детски градини, училища и социални услуги за деца с увреждания и лишени от родителска грижа в цялата страна.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация „Музейко“

Фондация „Музейко“
Адрес:
гр. София 1000, ул. Мальовица № 6
Имейл:
muzeiko@muzeiko.bg
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Музейко е организация с нестопанска цел. Нашата мисия е да провокираме интереса на децата към науката и изкуството чрез игра. Правим това чрез различни програми и дейности за семейства и училищни групи в Научния център „Музейко“, където всичко е премислено до най-малката подробност – от характерната архитектура през енергийната ефективност до пространството за интерактивни експонати, всеки от които събужда любопитство у децата към наука, инженерство, екология, комуникации и изкуства. Цялото съдържание и програмите на Музейко са разработени от водещи учени, преподаватели и дизайнери и са в съответствие със съвременните тенденции в образованието. Разработките се базират на теориите за учене чрез игра и приложни дейности, множествена интелигентност, сугестопедия и други техники за ускорено учене и разгръщане на потенциала на децата.