fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Програма „Топъл обяд“

България Дарява / Програма „Топъл обяд“

КАУЗА:
Програма „Топъл обяд“

Как да дариш

Банкова сметка:
Платформи за дарения:

Подкрепете Програма „Топъл обяд на БЧК, като дарите 1 лв. с SMS на кратък номер 1255 за всички мобилни оператори.

Програма „Топъл обяд” се реализира вече 16 години. Стартира през 2004 г. и до момента е предоставила безплатна храна на общо 17 500 нуждаещи се деца от цялата страна. Финансовият ресурс, необходим за реализирането й се осигурява чрез съвместни благотворителни кампании на партньорите от Партньорска мрежа за благотворителност на БЧК.
Приблизително 12 000 ученици у нас ежегодно отпадат от учебни занятия по социални причини. Основната цел на програма “Топъл обяд“ е да подпомогне тези деца в неравностойно положение: сираци, деца на безработни родители, от многодетни семейства и др., и да ги върне в класните стаи. Всеки ден през учебната година те получават безплатна топла храна, което подпомага нормалното им физическо развитие и съдейства за намаляване на заболеваемостта им, произтичаща от нередовното и непълноценно хранене.
Факти и цифри:
Стартира през декември 2004 година. 16 години устойчивост.
Осигурена храна за 17 500 деца.
Предоставени средства до момента в размер на 2 611 330 лв. – 1 305 665 обяда

1 безплатен обяд на 1 дете в нужда в България струва 2 лева.

През учебната 2019/2020 година, благодарение на набраните средства от партньори и дарители, 1 663 деца от цялата страна получават безплатен топъл обяд в училище на стойност 282 362 лв.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Български Червен кръст

Български Червен кръст
Адрес:
гр. София, бул "Джеймс Баучер"76
Имейл:
pressoffice@redcross.bg Дари тук
Социални мрежи:
Мисия Българският Червен кръст е доброволна организация, която е част от Международното червенокръстко движение и се ръководи от неговите основни принципи: неутралност, хуманност, безпристрастност, независимост, доброволност, единство и универсалност. Чрез своята мрежа от доброволци в цялата страна БЧК подкрепя уязвимите хора в бедствени и кризисни ситуации. Посредством програми за обучение и дейности в полза на обществото допринася за облекчаване и предотвратяване на страданието във всичките му форми, закриля здравето и живота и осигурява уважение към човешката личност.