fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Семеен център „Дворец на здравето“ в Ямбол

България Дарява / Семеен център „Дворец на здравето“ в Ямбол

КАУЗА:
Семеен център „Дворец на здравето“ в Ямбол

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:

Читалище „Умение – 2003“ планира да отвори в град Ямбол семеен център „Дворец на здравето“ за 100 деца и младежи с хиперактивност, увреждания и други специални образователни потребности.

Понастоящем подкрепата на институциите за такива деца се изразява само в предоставянето на медицински грижи.

Искаме те да се чувстват пълноценни, да демонстрират и доразвиват своята креативност и самочувствие чрез групови и индивидуални занимания по музикална терапия (свирене на пиано, пеене или танци); арт-терапия (рисуване, моделиране и др.); двигателна терапия чрез боче, петанк и други дейности по физическа активност.

Наред с това за тях и семействата им ще се осигурява консултативна специализирана подкрепа от логопед, психолог, кинезитерапевт, както и в кабинета по сексуално и репродуктивно здраве. Читалището разполага с такива специалисти.

Първите дарения за нашата инициатива направиха родители, след като над 100 деца се включиха в Празника на дарителството през март 2018 г. в градския парк в Ямбол в рамките на Първото издание на кампанията „България дарява“.

  • 49.50 лв. бяха събрани тогава в кутиите за дарения.
  • 250 лв. бяха събрани чрез системата DMS.
  • 200 лв. получихме като дарение за Семейния център от „Сорт комерс“- Ямбол.
  • 1500 лв. дарение направи „ЕСО“ЕАД.

Средствата обаче все още не са достатъчни. Нуждаем се от подкрепа за консумативи и специализирано оборудване на центъра. Разчитаме и на Вашата подкрепа!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
НЧ „Умение-2003“

НЧ „Умение-2003“
Адрес:
ул. Добри войвода 34, гр. Ямбол 8600
Имейл:
umenie2003@gmail.com Информационен портал за НПО в България
Социални мрежи:
Читалището работи за и с младите хора в сферата на елиминиране на насилието, дискриминацията и езика на омразата чрез интерактивни занимания и обучения. Нашата мисия е укрепване на гражданското общество и обществено признание на доброволчеството чрез развитие и утвърждаване на услуги за местната общност, различни от услугите, които предоставят държавните и общинските културни институти и училища. Предоставяме менторски услуги за маргинализирани общности, организираме обучения, застъпничества и кампании за равнопоставеност и информираност на всички хора.