Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Политика за поверителност

България дарява / Политика за поверителност

Настоящата Политика за поверителност и защита на личните данни се основава на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/EО („Регламент (ЕС) 2016/679”).

Данни за администратора

Организаторите на кампанията „България дарява“ упълномощават Български дарителски форум да ги представлява по отношение на политиката за поверителност и управление на данните, свързани със сайта на кампанията – www.bulgariadariava.bg

Сдружение “Български дарителски форум” с ЕИК 131201582 със седалище гр. София, ул. “Солунска” №56 е администратор на лични данни в сайта „България дарява“ и ги обработва законосъобразно, добросъвестно и по прозрачен начин.

Длъжностно лица по защита на данните е Ирина Цветкова, Сдружение “Български дарителски форум”, гр. София 1124, София, ул. Леонардо да Винчи №4б, телефон: 02 9515978,

с електронен адрес: irinatsvetkova@dfbulgaria.org,

1. Въведение

1.1 Ние сме ангажирани с опазването на личните данни на нашите посетители в уебсайта. В тази декларация обясняваме как ще приемем вашата лична информация.

1.2 Ще ви помолим да се съгласявате с използваните от нас бисквитки в съответствие с условията на тази политика, когато за първи път, посетите нашия уебсайт. С използването на нашия уебсайт и съгласяването с нашата политика вие се съгласявате с използваните от нас бисквитки в съответствие с условията на тази политика.

2. Събиране на лична информация

2.1 Ние може да събираме, съхраняваме и използваме следните видове лична информация:

(А) Информация за вашия компютър и за посещенията ви при използването на този уебсайт (включително вашия IP адрес, географско местоположение, тип на браузъра и версията, операционна система, продължителност на посещението, посетените страници);

(Б) Информация, която ни предоставяте при регистрация в нашия уебсайт (включително вашето име, адрес, телефон, имейл адрес);

(В) Всяка друга лична информация, която сте избрали, да изпратите до нас;

2.2 Преди да разкриете пред нас личната информация на друго лице (трето лице), трябва да получите разрешение от това лице, както за разкриването така и за обработването на личните им данни в съответствие с тази политика.

3. Използване на личните Ви данни

3.1 Лична информация, предоставена ни от вас ще се използва за целите, определени в тази политика.

3.2 Ние може да използваме вашата лична информация, за да:

(А) Администрираме нашия уебсайт и проекта „България дарява“;

(Б) Персонализиране на нашия уебсайт за вас;

(В) За да може да използвате услугите на нашия уебсайт;

(Г) За да можем да ви предоставим услугите, достъпни през нашия уебсайт;

3.3 Ако ни изпратите лична информация за публикуване на нашия уебсайт, ние ще я публикуваме в съответствие с лиценза, който вие предоставите на нас.

3.4 Ние няма да предоставим вашата лична информация на трети лица, независимо за какви цели, без вашето изрично съгласие.

4. Разкриване на лична информация

4.1. Ние можем да споделяме Вашите данни с организаторите на кампанията, които са публично обявени на сайта, за да подобряваме услугите, които Ви предоставяме.

4.2.Ние може да разкрием вашата лична информация на някой от нашите служители, консултанти или други подизпълнители, доколкото е разумно и необходимо за целите, посочени в тази политика.

4.3. С изключение на предвиденото в тази политика, ние няма да предоставим лична информация на трети страни.

5. Интернационален обмен на данни

5.1 Личната информация, която публикувате на нашата интернет страница или изпратите за публикуване на нашия уебсайт може да бъде на разпространена, чрез интернет, по целия свят. Ние не може да попречим на използването или злоупотребата с такава информация от други.

6. Запазване на личната информация

6.1 Този раздел описва процедурите за съхранение на данни, които са създадени, за да гарантират, че ние се съобразяваме с правните задължения във връзка със задържането и заличаване на личните данни на нашите потребители.

6.2 Личната информация, която обработваме, няма да се съхранява за по-дълго, отколкото е необходимо за целта на проекта.

7. Защита на личната информация

7.1 Ние предприемаме разумни технически и организационни мерки, за да предотвратим загубата, злоупотребата или изтриването на Вашата лична информация.

7.2 Вие се съгласявате, че предаването на информация по интернет в своята същност е несигурно, а ние не можем да гарантираме сигурността на данните, изпратени по интернет.

7.3 Вие носите отговорност за запазване на паролата, която използвате за достъп до нашия уебсайт.

8. Изменения

8.1 Имаме право да актуализираме тази политика, като публикуваме нова актуална версия на нашия уебсайт.

8.2 Можете периодично да посещавате тази страница, което ще гарантира, че сте запознати и доволни с всякакви промени в тази политика.

8.3 Ние може да Ви известяваме за съществени промени в тази политика по електронна поща или чрез система за лични съобщения в нашата интернет страница.

9. Вашите права

9.1 Може да поискате да Ви предоставим всякаква лична информация, която съхраняваме за Вас, по всяко време.

9.2 Заявка за лична информация можете да адресирате до отговорното длъжностно лице (виж Данни за администратора).

10. Други уеб сайтове – трети страни

10.1 Нашият уебсайт съдържа хипервръзки към и подробности за уеб сайтове на трети страни.

10.2 Ние нямаме контрол над тях и не носим отговорност за политиката за конфиденциалност и практики на трети лица.

11. Актуализиране на информацията

11.1 Моля, уведомете ни, ако личната информация, която имаме за Вас, трябва да се коригира или актуализира.

12. Cookies – Бисквитки

12.1 Нашият уебсайт използва бисквитки.

12.2 Бисквитка е файл, съдържащ идентификатор (низ от букви и цифри), който е изпратен от уеб сървър към уеб браузър и се съхранява от браузъра. След това идентификаторът се изпраща обратно на сървъра всеки път, когато някоя от страниците на сървъра се зарежда.

12.3 Cookies могат да бъдат „постоянни“ бисквитки или „сесийни“ бисквитки: постоянните бисквитки ще бъдат съхранявани от уеб браузъра и ще останат валидни до изтичане на срока, освен ако не бъдат изтрити от страна на потребителя преди изтичането на срока; сесийната бисквитка от друга страна ще изтече в края на потребителска сесия, когато уеб браузърът е затворен.

12.4 Cookies обикновено не съдържат никаква информация, която лично да идентифицира даден потребител, но лична информация, която се съхранява за вас може да бъде свързано с информацията, съхранявана в и получена от бисквитки.

12.5 Ние използваме и двата вида бисквитки на нашия уебсайт.

12.6 Повечето браузъри позволяват бисквитките да бъдат блокирани. Потребителя е свободен да ги блокира по всяко време.

12.7 Блокирането на всички бисквитки ще има отрицателно въздействие върху използваемостта на много уеб сайтове.

12.8 Ако блокирате бисквитките, вие няма да можете да използвате всички функции на нашия уебсайт.

12.9 Вие можете да изтриете бисквитките, вече намиращи се на вашия компютър;

12.10 Изтриване на бисквитките ще имат отрицателно въздействие върху използваемостта на много уеб сайтове.

12.11 За да анализираме ползваемостта на сайта, персонализация на рекламите в него и за да Ви предоставим възможност за връзка през социалните мрежи, е възможно да интегрираме следния програмен код на външни доставчици на услуги в сайта си:

  • Google Analytics – за анализ на трафика и ползваемоста на сайта. Вие може да се възползвате от услуга за анонимизиране на своя IP адрес, като инсталирате следната приставка : http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.
  • Google AdSence – услуга за контекстна реклама.
  • Facebook Pixel – услуга за персонализация на рекламите.
  • Facebook Messenger – услуга интегрираща Messenger Platform на нашия сайт.

12.12 Всяка от услугите по т. 12.11 може да използва свои собствени аналитични и рекламни бисквитки, информацията от които ние не свързваме директно с Вас и Вашите лични данни. Можете да ограничите или изтриете тези бисквитки, по начините описани в раздел 12.

Информация относно компетентния надзорен орган

  • Комисия за защита на личните данни
  • Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ № 2
  • Телефон за контакт: +359 2 915 3 518
  • E-mail: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  • Уеб сайт: www.cpdp.bg