fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Общност за демократично образование

Общност за демократично образование
Адрес:
: град София, жк. Младост 4, ул. „Нов ден“, бл. 429, вх. 3, ап.102
Имейл:
dem.edu.bg@gmail.com Дари тук
Социални мрежи:
Общност за демократично образование
Общност за демократично образование (ОДО) е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Учредено е през януари 2014 г. и има за цел подпомагане развитието на активна гражданска позиция в подкрепа на осигуряването на свобода в образованието. Мисия на ОДО е популяризирането на философията и принципите на демократичното образование. Основен негов проект е Център за демократично учене, чийто образователен модел отразява ценностите на хуманистичната психология – достойнството, правата и свободите на личността, принципи на съвременната педагогика за отношение към децата и съвременната психология за процеса на учене. ОДО извършва обучения за учители и родители, преводи на видеа, статии и други материали за демократично образование. Фестивал (не)Възможното образование също е проект на ОДО, иницииран в края на 2017

КАУЗА:
Фестивал „(не)Възможното образование“ – да работим заедно за доброто образование на нашите деца

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Фестивал “(не)Възможното образование” стартира през 2017 г. с основна цел да представя добри образователни практики и да предизвика дискусия за развитието на образованието у нас. В трите издания досега участваха над 2 500 учители, директори, училищни психолози, представители на институции и родители. Представени бяха над 20 документални филмa и лекции, субтитрирани на български от нас, проведени – над 30 дискусии и 12 работилници. Филми от Фестивала показахме в над 10 български града.

По време на Фестивала запознаваме посетителите с разнообразните методи на човеколюбиво образование по света и България, като сугестопедия, Монтесори, Валдорф, демократично, слънчева педагогика, педагогика на сътрудничеството и други. Повече за съдържанието вижте ТУК.

Желанието ни е Фестивалът да остане достъпен за всеки, заинтересован от развитието на образованието в България. Постигаме го чрез доброволчески труд и дарения.
Вашето дарение ще подкрепи подготовката на Фестивала и ще бъде използвано за минимално възнаграждение на доброволния труд на хората, ангажирани с каузата.

През годините събитието се утвърди като място за среща на учители и родители, които имат възможност да се припознаят като съюзници в общата цел за развитие на образованието в България.

Необходимо е да осигурим устойчивост на Фестивала. Вашата подкрепа ще ни даде ясен знак, че това, което правим е нужно и ценно.

Подкрепете ни, като използвате формата за дарение!

Благодарим!