fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Организации

България Дарява / Организации
Име на организацията Описание на организацията
Институт по социални дейности и практики Институт по социални дейности и практики ИСДП има 20 годишен опит в работата с деца в риск. Работили сме по много програми и проекти, които подкрепят децата и стимулират емоционалното и личностното им развитие. Името на организацията е гарант за отговорно и професионално отношение. В хода на програмата ще включим доброволци от различни професии, които ще запознаят децата с работата си и така ще им дадат възможност да получат пряк и позитивен личен пример в избора на професия. В процеса на работа, те винаги ще бъдат придружавани от експерт от организацията.
Адрес:
гр. София, ул. "Виктор Григорович" 1
info@sapibg.org
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/search/all.html?Keyword=%D0%B8%D1%81%D0%B4%D0%BF
Дарителска страница на организацията:
https://sapibg.org/bg/campaign/lyatna-programa-pokazhi-mi-kak
Социални мрежи:
YouTube видео:
Център за приобщаващо образование Център за приобщаващо образование Център за приобщаващо образование е неправителствена организация, която работи за утвърждаване на приобщаващата училищна среда като стандарт за качество в образованието. Подкрепяме училищата да се развиват като общности със споделени ценности и визия така, че децата да бъдат насърчавани да разгърнат способностите си и да превъзмогват трудностите, учителите да се чувстват подкрепени и уверени, че са ефективни и че могат да се справят с предизвикателствата, и родителите да поемат своята отговорност в партньорство с училището. Ние вярваме, че всяко дете трябва да бъде приобщено и ценено. Център за приобщаващо образование работи за социално приобщаване и качествено образование за всички деца.
Адрес:
София, ул. Княз Борис I, No 133, ет. 1
office@cie-bg.eu
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/
Дарителска страница на организацията:
https://www.cie.bg/bg/donate
Социални мрежи:
Фондация Образователно Равенство Аутизъм България Фондация Образователно Равенство Аутизъм България ФОРАБ предоставя ефективна репертоарна обучителна програма за деца с разстройства от аутистичния спектър, създавайки образователни звена към училища. Програмата обучава децата в основни репертоари - четене, писане, слушане, участие, искане,решаване на проблеми и изслдване.
Адрес:
гр. София, ул.Русалийски проход 14,ет.4,ап.8
malyakova@yahoo.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/112317-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html
Дарителска страница на организацията:
https://dmsbg.com/11688/dms-ravenstvo/
Социални мрежи:
YouTube видео:
Сдружение Конна Терапия Сдружение Конна Терапия Сдружение Конна Терапия се посвещава на идеята за изграждане на свят, в който децата със специфични нужди и техните семейства са щастливи и живеят, играят, учат и работят заедно с всички останали. Ние се опитваме да постигнем това като развиваме и прилагаме различни методи на конна терапия, които са изключително ефективни за подобряване на психическото и физическото функциониране на децата със специфични нужди. Част от нашата мисия е да направим терапията достъпна за децата, като набираме средства за да могат те да посещават сесиите.
Адрес:
veselina.feldman@gmail.com
veselina.feldman@gmail.com
Социални мрежи:
YouTube видео:
Народно Читалище Светлина - 1861 Народно Читалище Светлина - 1861 НЧ "Светлина - 1861", гр. Шипка е едно от първите читалища в България. То поддържа богата дейност и се старае да пази и предава на бъдещите поколения българските традиции и обичаи. В сградата на читалището се помещават библиотека, с над 31 000 тома книги и старопечатни издания, както и Художествена галерия „Христо Песев“, с над 200 картини на шипченски художници и над 150 пластики на шипченски скулптори. Развиват се успешно краеведски клуб, киноклуб, танцов състав за народни танци, вокална група и детска театрална трупа. Една от основните дейности на читалището през последните години е развитието на етнографски комплекс „Чирпанлиева къща“ (паметник на културата от местно значение), както и Образователната игра "Да открием богатство" (носител на Регионален грант Виваком 2016).
Адрес:
ул. Боян Чомаков 4
svetlina1861@abv.bg
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/112118-%D0%BD%D1%87-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B01861.html
Дарителска страница на организацията:
http://shipka.info/shop/
Социални мрежи:
YouTube видео:
Асоциация за превенция и работа със зависимости Само днес Нашата асоциация ‘’Само днес’’ си е поставила задачата да помогне на зависимите и съзависимите лица. Да подпомага или прави връзката между отделните звена при работата със зависимостите по пътя на лечението, рехабилитацията и възстановяването им. Да бъде ‘’корабa’’, носещ свободата на тези хора. Да работи върху превенцията на зависимостите.
Адрес:
г.Варна, ул. 'Генерал Скобелев" 44
samo.dnes@gmail.com
Социални мрежи:
Сдружение Сдружение "Няма невъзможни неща" Сдружение "Няма невъзможни неща" от 2015 година развива младежки дейности с цел подпомагане развитието на ученици и младежи - провеждаме практически и обучителни занятия в разнообразни теми - доброволчество, предприемачество, личностно развитие, здравословен и активен начин на живот, близост до природата, използване на соларна енергия и рециклиране и др. Всички дейности се посещават с голям интерес от ученици и младежи, заради методите "учене чрез правене" и "учене чрез преживяване", които екипът обучители използва, заради позитивната и мотивираща среда и отношение, което получават.
Адрес:
Варна, ул. ген. Радко Димитриев 7А
klubhvarchilo@abv.bg
Социални мрежи:
Фондация Фондация "Детски събития" Благодарение на седемгодишният опит на нашия екип в организирането и провеждането на детски интерактивни театрални събития в наша мисия се превърна възможността чрез театралното изкуство да развиваме креативността, въображението и творческото мислене на децата на възраст от 3 до 12 години. С помощта на интерактивни пиеси и тематични работилнички, в който децата влизат в ролите на герои, кукловоди и режисьори, ние стимулираме тяхното естетическо, емоционално и нравствено възпитание.
Адрес:
София,ул.Родопски извор 59,ет.6
irisdiamond2013@gmail.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/112253-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F.html
Социални мрежи:
Общност за демократично образование Общност за демократично образование Общност за демократично образование (ОДО) е сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза. Учредено е през януари 2014 г. и има за цел подпомагане развитието на активна гражданска позиция в подкрепа на осигуряването на свобода в образованието. Мисия на ОДО е популяризирането на философията и принципите на демократичното образование. Основен негов проект е Център за демократично учене, чийто образователен модел отразява ценностите на хуманистичната психология – достойнството, правата и свободите на личността, принципи на съвременната педагогика за отношение към децата и съвременната психология за процеса на учене. ОДО извършва обучения за учители и родители, преводи на видеа, статии и други материали за демократично образование. Фестивал (не)Възможното образование също е проект на ОДО, иницииран в края на 2017
Адрес:
: град София, жк. Младост 4, ул. „Нов ден“, бл. 429, вх. 3, ап.102
dem.edu.bg@gmail.com
Дарителска страница на организацията:
http://odo.bg/donation/
Социални мрежи:
YouTube видео:
Фондация Фондация "Общество на децата" Мисията на Фондация “Общество на децата” е свързана с подпомагане реализацията на правата на децата и младите хора в България, съдействие за ефективна защита на правата на децата чрез развиване на алтернативни социални, образователни и здравни услуги в общността. В изпълнение на мисията си поставяме следните цели и задачи: Подпомагане личностностното и професионално развитие на деца, ученици, студенти възрастни като насърчава пълното разгръщане на техния потенциал; Осигуряване на приобщаващо образование и промотиране на учене през целия живот; Обучаване в родителски умения и осигуряване на иновативни социални услуги за деца и семейства в общността; Подобряване на качеството на образованието за децата в неравностойно положение. Фондация “Общество на децата” е неправителствена организация в обществена полза, подкрепяща децата и семействата.
Адрес:
82 Dunav
childrensocietybg@gmail.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
http://childrenssociety.ngobg.info/
Социални мрежи:
Българско дружество за защита на птиците Българско дружество за защита на птиците БДЗП работи за опазването на дивите птици, важните за тях места и местообитанията, както и за биоразнообразието като цяло, като по този начин допринася за устойчивото ползване на природните ресурси и благосъстоянието на хората. Ние защитаваме правото на съществуване на дивата природа. БДЗП работи за хората, като отстоява обществените интереси и правото на всеки на запазена природа и здравословна жизнена среда.
Адрес:
София, жк. "Яворов", бл.71, вх.4, ет.1, ап.1
bspb_hq@bspb.org
Дарителска страница на организацията:
http://bspb.org/bg/donations.html
Социални мрежи:
YouTube видео:
Фондация Фондация "Детски книги" Фондацията е създадена през 2013 г. с мисията да подобри живота на децата чрез повишаване на грамотността им и насърчаване на четенето за удоволствие. Сред провежданите кампании са Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” (2013-2018) и Национална кампания „Читателска щафета” (2012-2016). Фондацията е номиниращ орган за една от най-големите награди за детско-юношеска литература в света - Мемориалната награда „Астрид Линдгрен”, а от 2017 г. е член на европейската мрежа за насърчаване на четенето EURead.
Адрес:
1113 София, ул. Самоков 3, ет. 11, ап. 51
editors@detskiknigi.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/en/organizations/7776-detski-knigi.html
Дарителска страница на организацията:
https://www.paypal.com/donate/?token=xxtKbrf2rXOXkKangw2EcQta1DwsOr3dYElribu43PyQ1akC1xNy-uLnxHQtxZQySoPSpG&country.x=BG&locale.x=BG
Социални мрежи: