fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Организации

България дарява / Организации
Име на организацията Описание на организацията
"Зографче - България", Детски център по изкуствата “Зографче-България” е място, в което изкуството отваря нови хоризонти за децата и за всички, които се докоснат до него. Стойчо Зерлиев, художник и преподавател по рисуване и живопис, започва да гради “Зографче-България”, Детски център по изкуствата преди 8 години. В парка среща деца на видима възраст около 12 години и ги провокира да нарисуват нещо, което им е интересно, а после и ги кани да рисуват заедно, когато пожелаят. Така Стойчо преоткрива за себе си начина, по който изкуството може да влияе на децата, а за децата се откриват нови светове. В момента учредената от Стойчо Зерлиев фондация работи с 15 деца на възраст между 6 и 14 години. Шест от тях са в неравностойно положение и фондацията осигурява срещите им с изкуството безвъзмездно. В “Зографче-България” освен да рисуват, децата говорят чрез изкуството за важните неща в живота.
Адрес:
София 1220, ж.к. Надежда-2, бл. 249, вх. А, ет. 1, ап. 2
zografche@gmail.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/111518-%D0%B7%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D1%87%D0%B5%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D1%80-%D0%BF%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D0%BA%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Социални мрежи:
Сдружение Сдружение "Бъдеще за децата" Подкрепяме деца в риск и техните семейства като предоставяме възможности за социално включване и повишаване благосъстоянието им, чрез предоставяне на социални услуги и чрез реализиране на различни дейности като "Работилница за родители" за повишаване на родителският капацитет, "Семейна събота", в която предоставяме пространство и общи занимания за деца и родители, творчески ателиета за деца за развитие на социални умения и други.
Адрес:
град Казанлък, ул. Войнишка 25
kasabova933@gmail.com
Социални мрежи:
Фондация Фондация "Асоциация Анимус" Мисията на фондация "Асоциация Анимус" е: Здравословно общуване между хората и равнопоставеност между половете в българското общество • Формиране на нагласи на толерантност към различието, уважение на страданието и неприемане на насилието в българското общество. • Наличие на достъпни психотерапевтични услуги и програми, предлагащи компетентна професионална помощ на нуждаещите се. • Разбиране и приемане на ценностите на психодинамичната психотерапия.
Адрес:
ул. Екзарх Йосиф- 85
animus@animusassociation.org
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/6699-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D1%81%D0%BE%D1%86%D0%B8%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D1%83%D1%81.html
Социални мрежи:
Сдружение Сдружение "Операция Плюшено Мече" Сдружение „Операция Плюшено Мече“, с лиценз от ДАЗД за „Мобилен център за работа с деца“, подкрепя и съдейства за физическото, интелектуално, духовно, емоционално и професионално израстване на деца, лишени от родителска грижа, както и на деца в риск. Чрез предоставяне на положителни примери за подражание, достъп до обучение и образователни събития, социална и психологическа подкрепа от различни професионалисти и материално подпомагане, ние целим да дадем шанс за трайната положителна промяна на бъдещето на деца в неравностойно положение. Постигаме тези цели чрез целогодишната ни Менторска програма “Скритите таланти на България”, която предоставя шанс за професионална реализация на талантливи младежи в неравностойно положение. В рамките на всяка учебна година програмата дава достъп до индивидуални обучени ментори, частни учители, семинари
Адрес:
ул. Камен Андреев 15-17, The Site, Зелен етаж
info@plushenomeche.org
Дарителска страница на организацията:
https://plushenomeche.org/bg/%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8/
Социални мрежи:
YouTube видео:
Сдружение Сдружение "Тацитус" Сдружението се учредява от родители- приятели, обединени от мисията за комплексна терапия, грижа, подготовка, обучение, обслужване и социална интеграция на децата със СОП и децата от аутистичния спектър. Нашата мисия е с фокус семействата на тези деца, както и всички ангажирани с тях специалисти и институции. Нашият опит е подчинен на единствената ни цел - да помагаме и да бъдем полезни. Стремим се към ранно стартиране на комплексната терапия при деца с признаци на аутизъм. За нас е важна и защитата правата и интересите на децата с увреждания, в това число правото им на образование, правото на безплатна медицинска помощ и рехабилитация и други конституционни права и свободи, както и създаване на условия за нормалното и пълноценно реализиране като пълноправни членове на обществото на деца с увреждания.
Адрес:
Адрес на седалището е : гр. София 1616, кв. „ Бояна”, ул. „ Беловодски път” 62А, актуален адрес на Център за деца и/или младежи с увреждания „Тацитус” е: гр. София 1592, район “Искър“, ж.к. „Дружба“, ул. „Тирана“№63
tacitus_bg@abv.bg
Социални мрежи:
Сдружение Сдружение "Българска Организация на Хижите с Обсервация" Каузата на организацията ни е да оборудваме хижи и заслони в България с интернет, онлaйн метеорологични станции и уеб камери, като целта е да могат туристите да се информират предварително за метеорологичната обстановка в планините и да разчитат на правилна и актуална прогноза за времето. Мисията ни е да популяризираме осъзнат екологичен туризъм и опазването на околната среда.
Адрес:
жк.Бъкстон бл.4 вхБ ет.4 ап.22 ( ул.Генерал Суворов)
boyanboho@gmail.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
http://boho.ngobg.info/
Дарителска страница на организацията:
https://platformata.bg/bg/kauzi/274:1528-2018-07-23-12-23-55/details/campaign.html
Социални мрежи:
YouTube видео:
Туристическо дружество Туристическо дружество "Насам-Натам" Нашата мисия е да обновим туристическите маршрути и обекти както в Централна Стара планина, където работим от години, така и във всички други планини. Основната дейност на сдружението е възстановяване на туристическите маршрути, поддържане на пътеките, маркировката, поставяне на нови табели, маркировъчни стълбове, карти и табла, изграждане на места за отдих и чешми. Искаме да направим планината по-безопасна и приятна за посещение, като подобрим състоянието на маршрутите в нея. С работата си се стремим да приобщим младите хора към тази кауза, да ги научим да ценят красивото, да се грижат и опазват природата, да спортуват и дишат.
Адрес:
гр. Бургас, ул. Александър Стамболийски 74, ет.5
td.nasamnatam@yahoo.com
Дарителска страница на организацията:
https://www.facebook.com/groups/147489172362881/permalink/426853064426489/
Социални мрежи:
Фондация Синергиа Фондация Синергиа Подобряване на благополучието на хората със зрителни увреждания в България.
Адрес:
45 Bacho Kiro str., fl.3
evgeni@synergia-foundation.org
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/en/organizations/news/7538-фондация-синергиa.html
Дарителска страница на организацията:
www.synergia-foundation.org
Социални мрежи:
YouTube видео:
Си Ви Ес - България Си Ви Ес - България Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес – България е НПО, която работи в сферата на международния доброволчески обмен от 1998 г. и е регистрирана официално през 2002 г. като организация, работеща в обществена полза. Си Ви Ес – България е клон на международната организация за мир и обмен на доброволци SCI, както и пълноправен член на младежката мрежа за сътрудничество в Югоизточна Европа (SEEYN). Мисията на Сдружението е да насърчава развитието на обществените ценности и отговорното поведение към мира, международното разбирателство и солидарност, човешките права, социалната справедливост и културата на опазване на околната среда чрез организиране на доброволчески инициативи и образователни програми.
Адрес:
office@cvs-bg.org
office@cvs-bg.org
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/6140-%D1%81%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D0%B5%D1%81%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html
Социални мрежи:
Сдружение РУСАЛЯ Сдружение РУСАЛЯ Училище „Димитър Екимов“ е уникален проект, който се случва за първи път в България и няма аналог нито Балканите, нито в Източна Европа. Училището е пансион и предоставя безплатно образование, възпитание и грижа за деца от крайно бедни семейства и различни етноси. В работата си екипа на училището залага на индивидуален подход, качествено образование, професионална грижа и много любов. Учебната програма включва освен общообразователните предмети, засилено изучаване на изкуства - театър, музика, танц, рисуване, а от пети клас се застъпват и типични за България занаяти, приложими в съвременния бизнес. Въведен е пилотен модел, базиращ се на алтернативни извънкласни дейности и менторски занимания, който помагат за формирането на емоционалната интелигентност на всяко дете.
Адрес:
С. Русаля, 5057, Община Велико Търново; ЧОУ "Димитър Екимов"
radostina.trichkova@gmail.com
Социални мрежи:
Фондация „Заслушай се“ Фондация „Заслушай се“ Фондация „Заслушай се“ е застъпническа организация, която се стреми към осигуряването на среда за качествени образователни и социални услуги и практики в подкрепа на глухите и слабочуващите хора в България, на техните деца и семейства. Измежду основните ни цели са: 1. Вдъхновяване и подкрепа на екосистема от социални предприятия и НПО, които да предоставят услуги за достъпност и качествено образование за глухите и слабочуващите младежи, квалификация и разширяване на компетентностите им за изграждане на социално активни и пълноценни граждани; 2. Утвърждаване на жестовия език като пълноценно средство за комуникация, застъпничество за приемането му като самобитен и пълноценен език и използването му за образование и социализация; 3. Промяна на нагласите в чуващото общество спрямо хората със слухова загуба и изграждане на позитивен имидж.
Адрес:
ул. „Иван Денкоглу“ 11
foundation@zaslushaise.bg
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/7935-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%88%D0%B0%D0%B9-%D1%81%D0%B5.html
Социални мрежи:
Фондация Фондация "П.У.Л.С." Фондация “П.У.Л.С.” е създадена на 07.07.1999 г. в гр. Перник. Инициативата за организация за работа с пострадали от насилие се роди през 1998 г., по време, когато екипът ни се обучаваше в умения за управление на психо-социални услуги в общността и клинични умения за работа с психичната травма. По същото време, в пост-тоталитарното българско общество, темата за насилието в дома все още беше табу, преживяванията на индивида не бяха значими, човешкото страдание не беше зачитано, а правата на жените и децата бяха все още бяха абстрактни дискурси. Мисия Чрез развиване на емоционалния и психичен потенциал на хората да създаде условия за изграждане на хармонични отношения между тях, основани на равнопоставеност, разбирателство и толерантност, водещи до успешна интеграция и реализация в социума.
Адрес:
гр. Перник, ул. Средец № 2
pulse.women@gmail.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/users/profile/ngo.html
Социални мрежи:
YouTube видео: