fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »
 

Организации

България Дарява / Организации
Име на организацията Описание на организацията
Фондация Фондация "Йордан Камджалов" Фондация „Йордан Камджалов” 10 години работи за създаване на предпоставки за Ново Българско Възраждане, от което всички ние несъмненно имаме нужда. Целите се осъществяват чрез Концептуална Културна Платформа, обединяваща многообразни и органично свързани културно-образователни форми, създаващи условия за катализиране и разгръщане на българския творчески потенциал; за издигане на международния престиж на България. Дейността на фондацията постояно се разраства с изграждане на уникални за страната концептуални културни инструменти, инициирани от международнопризнатия диригент Йордан Камджалов : - Музикална лаборатория за Човека (хор от 72 певци, ансамбъл и България ПЕЕ) - Международен български симфоничен GENESIS ORCHESTRA - Academia MUSICA - Конкурс за подпомагане на млади таланти
Адрес:
София, жк.Стрелбище, ул. Дедеагач, бл.60А, вх.В, ап.72
kamdzhalov.office@gmail.com
Социални мрежи:
YouTube видео:
Фондация "АЛЕН Ди ЖОН" "АЛЕН Ди ЖОН" е фондация в обществена полза, която помага на онеправданите. Ние вярваме, че всеки има място под слънцето и има право на достоен живот. С помощта на нашите дарители и доброволци работим, за да помагаме на онези, които не могат да си помогнат сами: - Осигуряваме дом, храна и грижи за бездомни животни; - Помагаме на самотните възрастни хора да преодоляват бедността; - Подкрепяме децата в уязвимо положение да имат щастливо детство и надежда за бъдещето; - Доказваме, че щастието на един зависи от щастието на другите. Мисията ни е: - да помогнем на колкото се може повече хора и животни, които не могат да си помогнат сами; - да обединяваме колкото се може повече средства и доброволци, за да правим заедно света едно по-добро място за всички; - да докажем, че да помагаме на другите е онова, което ще ни спаси.
Адрес:
София, ул. Цветан Радославов 15
hello@alendijon.org
Социални мрежи:
Арт линк Арт линк Дерида, представлявана от Фондация "Арт линк", е организация, която работи в посока създаване условия за развитие на съвременния танц и театър. Екипът ни е фокусиран в няколко основни области: - Организиране на сутрешните класове на изпълнители на свободна практика; - Международна резидентска програма; - Обучителна програма за съвременен танц Dance PORT Derida; - Продуциране на нови представления на компания Дерида; - Създаване на нови публики и сплотена социална общност.
Адрес:
Бул. Сливница 245, София
admin@derida-dance.com
Дари тук:
www.derida-dance.com
Социални мрежи:
YouTube видео:
Сдружение Сдружение "Деветашко плато" СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО” е българска неправителствена организация, работеща от 2008 година за оживяването, развитието и популяризирането на Деветашкото плато. Тя обединява жителите на 9 села, разположени на територията му – Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево и Тепава. Основните ни дейности са насочени към опазване и развиване на ресурсите на региона, подобряване на условията за живот и заетост на местните хора и превръщане на платото в атрактивно място за туризъм, отдих, култура, спорт и обучение. Нашите над 140 членове са дейни хора с различна възраст и занимания, сплотени от желанието да бъдат полезни за подобряване на условията за живот и туризъм в района. Общините Летница, Ловеч и Севлиево са партньори на организацията, подкрепящи нашите проекти и инициативи .
Адрес:
Бул. "България" 19, град Летница
taralezhkova@gmail.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/activity/3040-%D1%81%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%88%D0%BA%D0%BE-%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%BE.html
Дари тук:
https://dmsbg.com/12093/dms-plato/
Социални мрежи:
YouTube видео:
Институт по социални дейности и практики Институт по социални дейности и практики ИСДП има 20 годишен опит в работата с деца в риск. Работили сме по много програми и проекти, които подкрепят децата и стимулират емоционалното и личностното им развитие. Името на организацията е гарант за отговорно и професионално отношение. В хода на програмата ще включим доброволци от различни професии, които ще запознаят децата с работата си и така ще им дадат възможност да получат пряк и позитивен личен пример в избора на професия. В процеса на работа, те винаги ще бъдат придружавани от експерт от организацията.
Адрес:
гр. София, ул. "Виктор Григорович" 1
info@sapibg.org
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/search/all.html?Keyword=%D0%B8%D1%81%D0%B4%D0%BF
Дари тук:
https://sapibg.org/bg/campaign/lyatna-programa-pokazhi-mi-kak
Социални мрежи:
YouTube видео:
Сдружение за споделено учене ЕЛА Сдружение за споделено учене ЕЛА Сдружение за споделено учене ЕЛА ( доскоро Център за приобщаващо образование) е организация, която подкрепя развитието на децата повече от 20 години. Ние вярваме, че всяко дете трябва да бъде прието и ценено, и заслужава да получи подкрепа, за да порасне отговорно към себе си, към другите и към заобикалящия ни свят. Работим с деца и ги насърчаваме да са отговорни към себе си и към заобикалящия ги свят, да развиват силните си страни, да се чувстват значими, да бъдат даващи, успешни и щастливи.
Адрес:
София, ул. Княз Борис I, No 133, ет. 1
office@cie-bg.eu
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/
Дари тук:
https://www.ela-bg.eu/bg/donate
Социални мрежи:
YouTube видео:
Фондация Образователно Равенство Аутизъм България Фондация Образователно Равенство Аутизъм България ФОРАБ предоставя ефективна репертоарна обучителна програма за деца с разстройства от аутистичния спектър, създавайки образователни звена към училища. Програмата обучава децата в основни репертоари - четене, писане, слушане, участие, искане,решаване на проблеми и изслдване.
Адрес:
гр. София, ул.Русалийски проход 14,ет.4,ап.8
malyakova@yahoo.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/112317-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE-%D0%B0%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F.html
Дари тук:
https://dmsbg.com/11688/dms-ravenstvo/
Социални мрежи:
YouTube видео:
Сдружение Конна Терапия Сдружение Конна Терапия Сдружение Конна Терапия се посвещава на идеята за изграждане на свят, в който децата със специфични нужди и техните семейства са щастливи и живеят, играят, учат и работят заедно с всички останали. Ние се опитваме да постигнем това като развиваме и прилагаме различни методи на конна терапия, които са изключително ефективни за подобряване на психическото и физическото функциониране на децата със специфични нужди. Част от нашата мисия е да направим терапията достъпна за децата, като набираме средства за да могат те да посещават сесиите.
Адрес:
veselina.feldman@gmail.com
veselina.feldman@gmail.com
Социални мрежи:
YouTube видео:
Народно Читалище Светлина - 1861 Народно Читалище Светлина - 1861 НЧ "Светлина - 1861", гр. Шипка, е едно от първите читалища в България. То поддържа богата дейност и се старае да пази и предава на бъдещите поколения българските традиции и обичаи. В сградата на читалището се помещават библиотека, с над 31 000 тома книги и старопечатни издания, както и Художествена галерия „Христо Песев“, с над 200 картини на шипченски художници и над 150 пластики на шипченски скулптори. Развиват се успешно краеведски клуб, киноклуб, танцов състав за народни танци, вокална група и детска театрална трупа. Една от основните дейности на читалището през последните години е развитието на етнографски комплекс „Чирпанлиева къща“ (паметник на културата от местно значение), както и Образователната игра "Да открием богатство" (носител на Регионален грант Виваком 2016).
Адрес:
ул. Боян Чомаков 4
svetlina1861@abv.bg
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/112118-%D0%BD%D1%87-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B01861.html
Дари тук:
http://shipka.info/shop/
Социални мрежи:
YouTube видео:
Асоциация за превенция и работа със зависимости Само днес Нашата асоциация ‘’Само днес’’ си е поставила задачата да помогне на зависимите и съзависимите лица. Да подпомага или прави връзката между отделните звена при работата със зависимостите по пътя на лечението, рехабилитацията и възстановяването им. Да бъде ‘’корабa’’, носещ свободата на тези хора. Да работи върху превенцията на зависимостите.
Адрес:
г.Варна, ул. 'Генерал Скобелев" 44
samo.dnes@gmail.com
Социални мрежи:
Сдружение Сдружение "Няма невъзможни неща" Сдружение "Няма невъзможни неща" от 2015 г. развива младежки дейности с цел подпомагане развитието на ученици и младежи – провеждаме практически и обучителни занятия в разнообразни теми – доброволчество, предприемачество, личностно развитие, здравословен и активен начин на живот, близост до природата, използване на соларна енергия и рециклиране и др. Всички дейности се посещават с голям интерес от ученици и младежи, заради методите "учене чрез правене" и "учене чрез преживяване", които екипът обучители използва, заради позитивната и мотивираща среда и отношение, което получават.
Адрес:
Варна, ул. Ген. Радко Димитриев 7А
klubhvarchilo@abv.bg
Социални мрежи:
Фондация Фондация "Детски събития" Благодарение на седемгодишния опит на нашия екип в организирането и провеждането на детски интерактивни театрални събития, в наша мисия се превърна възможността чрез театралното изкуство да развиваме креативността, въображението и творческото мислене на децата на възраст от 3 до 12 години. С помощта на интерактивни пиеси и тематични работилнички, в които децата влизат в ролите на герои, кукловоди и режисьори, ние стимулираме тяхното естетическо, емоционално и нравствено възпитание.
Адрес:
София,ул.Родопски извор 59,ет.6
irisdiamond2013@gmail.com
Линк към профила на организацията в Информационен портал за НПО в България:
https://www.ngobg.info/bg/organizations/112253-%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F.html
Социални мрежи: