fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Сдружение за споделено учене ЕЛА

Сдружение за споделено учене ЕЛА
Адрес:
София, ул. Княз Борис I, No 133, ет. 1
Имейл:
office@cie-bg.eu Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Сдружение за споделено учене ЕЛА
Сдружение за споделено учене ЕЛА ( доскоро Център за приобщаващо образование) е организация, която подкрепя развитието на децата повече от 20 години. Ние вярваме, че всяко дете трябва да бъде прието и ценено, и заслужава да получи подкрепа, за да порасне отговорно към себе си, към другите и към заобикалящия ни свят. Работим с деца и ги насърчаваме да са отговорни към себе си и към заобикалящия ги свят, да развиват силните си страни, да се чувстват значими, да бъдат даващи, успешни и щастливи.

КАУЗА:
Да създадем Зелен образователен център заедно!

Как да дариш

Банкова сметка:

Зеленият образователен център ЕЛА ще бъде място, където потопени в природата, учениците ще развиват своята креативност, увереност и аналитично мислене. Вече купихме старо училище с 4000 кв. м. двор и го превръщаме във впечатляващ обучителен парк, достъпен за всички деца, отчитайки техните различия.

40% от българските ученици са функционално неграмотни и нямат достъп до качествено кариерно ориентиране, още по-малко се чувстват вдъхновени и имат познанията как да се развиват и живеят заедно и да спасят планетата. Национално представителното ни изследване от 2016 г. показа, че тринадесетгодишните деца почти нямат планове или мечти за бъдещето си. Тази тенденция е още по-осезаема при децата от уязвими групи, които трудно виждат собствения си принос към обществото.

Създаваме място, където учениците ще виждат как знанията от училище ще намерят приложение в професионалния им живот и всекидневие. Центърът ще представя различни технологии на бъдещето и начини за свързване с природата в подкрепяща атмосфера на неформално учене. Децата ще участват в работилници като дърводелство, отглеждане на пчели, програмиране, градинарство, готвене, туристическо ориентиране и механика. Центърът ще развива онези качества на децата, които са им нужни, за да станат отговорни към природата възрастни, способни да отговорят на променящите се изисквания на пазара на труда.