fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Център за приобщаващо образование

Център за приобщаващо образование
Адрес:
София, ул. Княз Борис I, No 133, ет. 1
Имейл:
office@cie-bg.eu
Информационен портал за НПО в България:
Линк към профила
Дарителска страница на организацията:
Линк към страницата
Социални мрежи:
Център за приобщаващо образование
Център за приобщаващо образование е неправителствена организация, която работи за утвърждаване на приобщаващата училищна среда като стандарт за качество в образованието. Подкрепяме училищата да се развиват като общности със споделени ценности и визия така, че децата да бъдат насърчавани да разгърнат способностите си и да превъзмогват трудностите, учителите да се чувстват подкрепени и уверени, че са ефективни и че могат да се справят с предизвикателствата, и родителите да поемат своята отговорност в партньорство с училището. Ние вярваме, че всяко дете трябва да бъде приобщено и ценено. Център за приобщаващо образование работи за социално приобщаване и качествено образование за всички деца.

КАУЗА:
Да създадем Зелен образователен център заедно!

Дарителски механизми

Банкова сметка:

Зеленият образователен център ЕЛА ще бъде място, където потопени в природата, учениците ще развиват своята креативност, увереност и аналитично мислене. Вече купихме старо училище с 4000 кв. м. двор и го превръщаме във впечатляващ обучителен парк, достъпен за всички деца, отчитайки техните различия.

40% от българските ученици са функционално неграмотни и нямат достъп до качествено кариерно ориентиране, още по-малко се чувстват вдъхновени и имат познанията как да се развиват и живеят заедно и да спасят планетата. Национално представителното ни изследване от 2016 г. показа, че тринадесетгодишните деца почти нямат планове или мечти за бъдещето си. Тази тенденция е още по-осезаема при децата от уязвими групи, които трудно виждат собствения си принос към обществото.

Създаваме място, където учениците ще виждат как знанията от училище ще намерят приложение в професионалния им живот и всекидневие. Центърът ще представя различни технологии на бъдещето и начини за свързване с природата в подкрепяща атмосфера на неформално учене. Децата ще участват в работилници като дърводелство, отглеждане на пчели, програмиране, градинарство, готвене, туристическо ориентиране и механика. Центърът ще развива онези качества на децата, които са им нужни, за да станат отговорни към природата възрастни, способни да отговорят на променящите се изисквания на пазара на труда.