fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
“Образование без раници”

“Образование без раници”
Адрес:
ул. Сердика 20, София 1000 (споделено пространство на Move.bg, ет. 2)
Имейл:
hi@obr.education Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
“Образование без раници”
Мисията ни е да подобрим качеството на образованието в България, стъпвайки на утвърдени практики и новите технологии. Основният ни проект е локализацията на най-голямата образователна платформа в света - Кан Академия (bg.khanacademy.org) - безплатна за всички, навсякъде. С нея даваме на абсолютно всички български деца същия шанс да успеят, както връстниците им по света. Сред дейностите на “Образование без раници” са още обучения за учители и събития за родители и деца за работа с Кан Академия и други утвърдени безплатни дигитални инструменти, за развитие на специфични меки умения като “нагласа за развитие” и критическо мислене, за иновативни обучителни практики от цял свят.

КАУЗА:
Безплатни уроци на български език по икономика в Кан Академия

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

44% от българските деца са функционално неграмотни по математика, 39% – по четене. Българският ученик е изостанал с 1,5 години в сравнение с ученик от ОИСР и успехът му силно зависи от социално-икономическото му положение. 45 000 български учители ще се пенсионират в следващите 10 години.

С Кан Академия можем да решим значителна част от тези проблеми. Това е първият и най-голям сайт за общо образование в света, който от създаването си през 2006 г. има мисията да дава равен шанс и безплатно образование на всяко дете, навсякъде по света. Ние, от “Образование без раници”, отговаряме за българската версия.

Кан Академия се ползва от над 70 млн. потребители по света. Има над 10 000 видео урока и 100 000 упражнения по всички общообразователни предмети, и не само. Дава възможност на всеки да учи със своето темпо, в и извън училище, с или без учител. Обяснява по лесен начин дори сложен материал. Дава на учениците постоянна обратна връзка за напредъка им и им предлага с какво да продължат. През виртуални класове учителят задава самостоятелна работа, следи кой как се справя и дава индивидуална помощ. Родителите – също. Изследвания по света доказват, че Кан Академия повишава успеха в училище и мотивацията за учене.

На български език вече сме превели над 5000 видео урока и десетки хиляди упражнения и статии по математика, химия, биология, здраве и медицина, информатика, физика, астрономия. Работим над история, музика и философия.

С Ваша помощ: превод на уроци по икономика