fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Фондация "Детски книги"

Фондация „Детски книги“
Адрес:
1113 София, ул. Самоков 3, ет. 11, ап. 51
Имейл:
editors@detskiknigi.com Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Фондация „Детски книги“
Фондацията е създадена през 2013 г. с мисията да подобри живота на децата чрез повишаване на грамотността им и насърчаване на четенето за удоволствие. Сред провежданите кампании са Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно” (2013-2018) и Национална кампания „Читателска щафета” (2012-2016). Фондацията е номиниращ орган за една от най-големите награди за детско-юношеска литература в света – Мемориалната награда „Астрид Линдгрен”, а от 2017 г. е член на европейската мрежа за насърчаване на четенето EURead.

КАУЗА:
Читателски клубове „Бисерче вълшебно“

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:

Вярваме, че всяко българско дете трябва да има шанс да се превърне в успешен възрастен, и най-прекият път за постигане на тази цел е чрез четене. Знаем също, че няма нечетящи деца, а само такива, които все още не са срещнали любимата си книга. Затова влязохме в ролята на феята от приказките и се заехме да помагаме на деца от цяла България да се срещат с книгите.

През 2019 г. създадохме мрежа от Читателски клубове „Бисерче вълшебно“, в която се включиха над 4600 деца между 5 и 16 г. С помощта на сърцати и неуморни учители и библиотекари децата от клубовете се срещат поне веднъж месечно, за да представят, обсъдят, разиграят или просто да си поговорят за избрана книга.

„Може ли да се събираме всеки ден?“
„Разумът казва, че имаме още домашни за писане, а сърцето вика „Клуб, клуб!”

Тези думи на участници в читателски клубове през 2019 г. показват неподправения интерес на децата и нуждата им от клубни занимания. Нашата роля е да им осигурим нови качествени съвременни детско-юношески книги и насоки за работа с тях за учителите и библиотекарите.

За да се случат вълнуващите срещи на децата с книгите са ни необходими средства за:
• Купуване на избрани заглавия от номинираните за Наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2020
• Разработване на работни материали
• Покриване на част от разходите на деца от страната за участие в годишната среща на читателските клубове през април 2020 г. в София