fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Сдружение "Деветашко плато"

Сдружение „Деветашко плато“
Адрес:
Бул. "България" 19, град Летница
Имейл:
taralezhkova@gmail.com Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Сдружение „Деветашко плато“
СДРУЖЕНИЕ „ДЕВЕТАШКО ПЛАТО” е българска неправителствена организация, работеща от 2008 година за оживяването, развитието и популяризирането на Деветашкото плато. Тя обединява жителите на 9 села, разположени на територията му – Агатово, Брестово, Горско Сливово, Деветаки, Крамолин, Крушуна, Къкрина, Кърпачево и Тепава. Основните ни дейности са насочени към опазване и развиване на ресурсите на региона, подобряване на условията за живот и заетост на местните хора и превръщане на платото в атрактивно място за туризъм, отдих, култура, спорт и обучение. Нашите над 140 членове са дейни хора с различна възраст и занимания, сплотени от желанието да бъдат полезни за подобряване на условията за живот и туризъм в района. Общините Летница, Ловеч и Севлиево са партньори на организацията, подкрепящи нашите проекти и инициативи .

КАУЗА:
„Джаз под звездите на Деветашкото плато“ 2020

Как да дариш

Банкова сметка:

Идеята за този необичаен, некомерсиален джаз – фест се роди, докато умувахме какво да направим, така че малките, забравени села в Деветашкото плато да се съживят и одухотворят. Търсехме начин районът да стане привлекателен за хора с усет към природата и културата, а местните жители да се радват на културен живот и възможности за препитание.

Когато преди 5 години се захванахме с първото му издание, никой не предполагаше мащабите, които фестивалът ще придобие. Джаз на гола поляна, по средата на нищото между две села – звучеше абсурдно и невероятно. Нужни бяха планини от храброст, за да осигурим сцена, ток, осветление и озвучаване, да убедим скептиците, да доведем музиканти и журналисти. Но резултатът си струва – малки и големи, местни и гости и, разбира се, обичани и талантливи български изпълнители създават заедно един пъстър и весел празник. Музиката преборва тишината и възражда енергията и радостта от живота, събирайки на поляната хиляди цветни личности. И светът чува за нашите села!

Тъй като фестивалът е некомерсиален, той има нужда от подкрепа. Разчитаме на дарители, които са готови да помогнат на девет села, чиято общност с всички сили иска да докаже на света, че с много труд и положителна енергия невероятното става възможно!

Дарете и подкрепете феста, а на 20 юни 2020 елате, за да споделим насладата от прекрасната музика и красивата природа! Очакваме ви на поляната край пещерата Гарваница, между селата Кърпачево и Горско Сливово.