fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Гражданско сдружение "Алтернатива55"

Гражданско сдружение „Алтернатива55“
Адрес:
Стара Загора, ул. Златан Станчев №20
Имейл:
alternative55@mail.bg
Социални мрежи:
Гражданско сдружение „Алтернатива55“
1. Да работи в подкрепа социалната интеграция и реализация на деца и младежи с увреждания; за развиване на подкрепяща ги среда в общността. 2. Да стимулира обществената заетост и интеграция на хора и групи в неравностойно социално положение - с увреждания, живеещи в социални домове, самотни възрастни и др. Да съдейства за подобряване на благосъстоянието на хора и групи в неравностойно социално положение. 3. Да съдейства за развитие и утвърждаване на гражданското общество, за стимулиране на гражданското участие в процесите на местното самоуправление, решаване на общозначими проблеми и упражняване на граждански контрол с широко участие на жените.

КАУЗА:
Хипотерапия за деца с генерализирани разстройства в развитието

Как да дариш

Банкова сметка:

Терапията с коне (хипотерапия) е сравнително нов метод, допълнение към програмите за лечение на деца с увреждания. Ползата от конната терапия се проявява с положителен ефект в три направления: физическо, психологическо състояние и социален статус.

Хипотерапията подобрява качеството на живот на децата, като ги извежда на открито, раздвижва ги; създава взаимодействие между тях и коня, което подобрява емоционалното и физическо състояние и има силен положителен психологически ефект. Занятията се провеждат в лицензирани конни бази, от специално обучен екип –хипотерапевт, треньор и водач на кон, подпомогнати и от екип на Център „Алтернатива” при подбор, адаптиране на децата и организация на сесиите. Сдружението ни прилага този метод от 2013 до 2016 година, чрез финансиране с проекти на сдружението, като има разработена специална Методика от кинезитерапевт за анализ на изходното състояние и оценка на постигнатите резултати индивидуално за всяко дете.

Издръжката за работа на център „Алтернатива” като делегирана държавна дейност в общността не може да покрие разходи за хипотерапия – една доказала се много добра терапевтична програма. Целта ни е да наберем средства, за да продължим през 2020 година програмата по хипотерапия с 20 деца, за 5 месеца, като се ползва екипа на утвърдената „Прабългарска школа за оцеляване -„Бага-Тур” – в чудесната им конна база на открито в парк „Аязмото“ – общата необходима стойност за 5-месечен курс е 8000 лв.