fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Фондация "Детски събития"

Фондация „Детски събития“
Адрес:
София,ул.Родопски извор 59,ет.6
Имейл:
irisdiamond2013@gmail.com Информационен портал за НПО в България
Социални мрежи:
Фондация „Детски събития“
Благодарение на седемгодишния опит на нашия екип в организирането и провеждането на детски интерактивни театрални събития, в наша мисия се превърна възможността чрез театралното изкуство да развиваме креативността, въображението и творческото мислене на децата на възраст от 3 до 12 години. С помощта на интерактивни пиеси и тематични работилнички, в които децата влизат в ролите на герои, кукловоди и режисьори, ние стимулираме тяхното естетическо, емоционално и нравствено възпитание.

КАУЗА:
Детски интерактивни представления за децата на България

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Нашата кауза се роди в резултат на дългогодишния ни опит в провеждането на детски театрални събития. Ние осъзнахме положителното въздействие на кукления театър върху детското възпитание. С особена сила това важи за децата от 3 до 12 г.

В интерактивните театрални постановки децата от публика се превръщат в герои от пиесите, в кукловоди и режисьори. Те заживяват с образите, по-лесно осъзнават поуките, по-лесно разпознават доброто и злото. От приказките децата научават какво е приятелство, колко е важно да четат книжки, как да опазват природата. Чрез приказното си въздействие куклените пиеси и тематичните работилнички достигат много бързо до съзнанието на децата, като развиват детското мислене и креативност.

През последните години, представленията ни са достъпни основно за децата от по-големите градове. Опитът ни показва, че децата от по-малките населени места са жадни за срещи с театралното изкуство и имат по-труден достъп до него. Ето защо каузата, за която работим през настоящата година, е да организираме 10 интерактивни театрални представления в градовете Сопот и Асеновград. Събитията ще се състоят през месеците април, май и юни.

Ние вече направихме първите стъпки в тази посока – договорихме местата, на които да се срещнем с детската публика. Необходими са ни 6 000 лв., за да може театралните пиеси да достигнат до своята млада публика. Ще се радваме на всеки лев, с който можете да подкрепите нашата кауза, за да направим заедно възможни срещите с децата от Сопот и Асеновград.