fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Български център за нестопанско право

Български център за нестопанско право
Адрес:
Гр. София 1000, ул. „Христо Белчев“ № 3, ет. 2
Имейл:
nadya@bcnl.org Информационен портал за НПО в България
Социални мрежи:
Български център за нестопанско право
Мисията ни е да подкрепяме хората в България да могат свободно да се сдружават, да постигат заедно обществено полезните си цели и да изразяват своята гражданска активност в среда, която е насърчаваща, а не ограничаваща. Ние вярваме, че в едно демократично общество гражданските организации са важен елемент и двигател на позитивната промяна. За работата ни през последните 18 години сме помогнали на повече от 4000 граждански организации да подобрят правната си култура и да знаят как да се застъпват по-успешно за каузите си, да набират средства и да развиват свързана с мисията им стопанска дейност. През 2016 създадохме Къщата на гражданските организации – място с граждански заряд за активисти и организации, които работят в среда на споделени ценности и реализират съвместни инициативи.

КАУЗА:
Дари за млади творци-активисти

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:

Изкуството, освен че има супер силите да провокира, да „боде“ вниманието, да „хваща“ за гърлото, то може да има и важна социална роля. А тези, които владеят езика на изкуството – творците – притежават таланта да ни завладяват с посланията си. Затова ние подкрепяме съвременните активисти, които чрез творчеството си говорят за права, изразяват отношение по теми, значими за гражданското общество, и са истински посланици за социална промяна.

Търсим Вашата подкрепа, за да можем да създадем награден фонд, със средствата от който ще наградим творците с най-въздействащите социално ангажирани творби в конкурса „Граждански будилник“ през 2020 г.

Творческата провокация на конкурса за трета година ще даде страхотно пространство пред младите автори да разгърнат таланта и гражданската си активност. Днес, доколкото живеем в условията на безпрецедентна враждебност и атаки срещу организациите на гражданското общество, повече от всичко е важно да намираме повече активисти – за да показват пред обществеността защо е важно да можем да се сдружаваме в името на общи каузи и свободно, без цензура, да изразяваме своето мнение. Точно това прави конкурсът „Граждански будилник“.

Вашето дарение ще ни помогне да насърчим младите творци да пробуждат света около себе си чрез изкуството. Финансовата награда ще им даде допълнителен стимул и свобода да търсят нови форми за въздействие, да експериментират, да променят.