fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Съвет на жените бежанки в България

Съвет на жените бежанки в България
Адрес:
Гр. София, ул. "Екзарх Йосиф" 95
Имейл:
kirovamaria.pr@gmail.com
Социални мрежи:
Съвет на жените бежанки в България
"Съветът на жените бежанки в България” помага на бежанци и лица търсещи закрила в процеса на тяхната адаптация и интеграция в българското общество. Ние подкрепяме правото на избор, което всеки човек има в осигуряването на по-добро бъдеще за себе си и своето семейство независимо от пол, раса, националност, религиозна или етническа принадлежност. “Съветът на жените бежанки в България” работи активно в посока изграждане на толерантност, етническа търпимост, разбиране и подкрепа от страна на местната общност към проблемите на бежанците. “Съветът на жените бежанки в България” счита, че наличието на Мир е естествено условие и предпоставка за положителното развитие и просперитет на всяко човешко същество.

КАУЗА:
Спаси живот!

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

Фонд „Спаси живот! “ е създаден с цел да бъде оказана спешна помощ на бежанци и лица търсещи закрила. Всеки ден в нашата организация идват хора с тежки житейски съдби, изправени пред неразрешими проблеми от различен характер. Имаме случай на вдовец с три деца, две, от които са със сериозни вродени дефицити, които имат нужда от постоянна и неотлъчна грижа. Този човек трябва така да разпредели времето си, че едновременно да работи, за да плаща наем, ежемесечни разходи за лекарства и изследвания, режийни и храна, но същевременно да бъде и в къщи, за да се грижи за децата си. Фондът би покрил непосилните разходи за ежемесечни изследвания и лекарства, необходими за двете деца.

Друг тежък случай е на самотна майка без никакви роднини с две породени, постоянно боледуващи деца в яслена възраст, страдащи от хронично недохранване. Понякога храната на ден е лъжичка кисело мляко. Семейството живее под наем в мизерен апартамент, пропит от влага и мухъл и майката спи на земята, поради липса на легло. В този случай средства събрани по фонда биха покрили лекарства и такси за настаняване в ясла и детска градина за двете деца, където те ще получават храна три пъти на ден, а майката ще може да започне работа. Бягайки от войната, много често в бежанския поток, преминали по дългия, изпълнен с трудности и лишения път има и жени в напреднала бременност. Много често в нашата организация идват такива жени да търсят хуманитарна помощ за бъдещите си деца.