fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Сдружение за изследователски практики

Адрес:
ул. „Хан Аспарух” № 26, ап. 1 1000 София
Имейл:
office@zelenizakoni.com
Социални мрежи:
Инициативата "Зелени закони" е на организацията с нестопанска цел "Сдружение за изследователски практики". Основната ни дейност е мониторинг на законодателството за природата и прилагането му . Следим различни сфери като Гори и биоразнообразие, Устройство на територията, Развитие на селските райони, Климат, Енергетика и др. Целта ни е природата в България да бъде пазена чрез спазването на действащото законодателство и неговото усъвършенстване.

КАУЗА:
Зелени закони

Как да дариш

Банкова сметка:

През следващите две години екипът на „Зелени Закони“ имаме финансовата подкрепа на Фонд „Активни граждани“ https://www.activecitizensfund.bg, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Тя ни се дава, за да работим за експертен мониторинг и гражданска подкрепа за приемане и спазване на закони, които опазват природата не само „на хартия“. Финансирането, което получаваме по проекта “Граждани и експерти за прилагане на зелените закони„, е в размер на 114 000 евро. Към него обаче екипът има задължение да допринесе със собствени средства – доброволен труд от 6500 евро и финанси в размер на 6770 €.

Както знаете, често работим доброволно и извън проекти. Много по-трудно обаче е намирането на пари, с които да покрием хонорари на експерти и изработване на ясни и достъпни послания. Затова и финансиращите гражданското общество програми са толкова важни. В случая обаче разчитаме и на всички нас, гражданите, които искаме да опазим природата и демократичното общество в България. Молим всеки, за когото работата на „Зелени закони“ е полезна, да дари, за да бъде тя възможна. Нужни са ни 6770 евро – или 13240 лв.