fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Сдружение “България без дим”

Сдружение “България без дим”
Адрес:
София 1202, бул. Сливница 257, ет. 3
Имейл:
bgbezdim@gmail.com
Социални мрежи:
Сдружение “България без дим”
Мисията на “България без дим” е да бъде осигурена здравословна и благоприятна среда в закритите и някои открити обществени места чрез установяване и спазване на пълна законова забрана за тютюнопушене в тях. Сдружението следи за върховенството на законите за контрол на тютюна в България, като изготвя предложения към институциите за запълване на пробойните в тях. Сдружението защитава и подкрепя правото на гражданите на свободна от тютюнев дим среда, организира и координира събития и популяризира здравословен живот без тютюнопушене.

КАУЗА:
Кампания “Да спрем пушенето в заведенията”

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

В повечето заведения за хранене и развлечения у нас се пуши, въпреки съществуващата забрана. Повече от 95 процента от подадените сигнали за нарушаването й са за тези заведения. Засегнати са всички граждани, на които е отнето правото на здравословна среда – най-вече деца, младежи, родители, бивши пушачи и работещите в заведенията.
Целта ни е чрез реализирането на кампанията “Да спрем пушенето в заведенията” да постигнем политическа воля за ефективно прилагане на забраната, като искаме да активираме широка обществена подкрепа и участие на гражданите в прилагането и спазването й.

Това може да стане чрез:
– Разработване и отпечатване на визуално атрактивни плакати и листовки за разпространяване по заведения, улици и в интернет, с участието на разпознаваеми лица от спорта и шоу бизнеса;
– Разработване на мобилна апликация за подаване на сигнали към платформата за подаване на граждански сигнали за нарушения на забраната и обмен на информация между членовете и симпатизантите на “България без дим”.

До момента Сдружението е провеждало разнообразни и успешни медийни и застъпнически кампании, познава задълбочено проблема и обществените нагласи, има изградени комуникационни и медийни канали и поддържа платформата за сигнали за нарушения на забраната за пушене.

За реализацията на кампанията ще са необходими около 17 000 лв.

Подобряването на средата в заведенията ще предпази посетители и  работещи в тях от вредното въздействие на тютюневия дим.