fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Сдружение "Да прегърнем дете"

Сдружение „Да прегърнем дете“
Адрес:
гр.София, ж.к."Гоце Делчев",бл.254,вх.З/8/,ап.168
Имейл:
hristova@dapregurnemdete.eu
Социални мрежи:
Сдружение „Да прегърнем дете“
Една от ролите ни е да подкрепяме деца и семейства в риск от изпадане от обществото. След идентифициране на семейства в риск, разпространяваме информация за конкретната нужда, събираме реална подкрепяща среда и привличаме хора и организации, които могат да помогнат като даваме възможност те да бъдат подкрепени от други хора. С това целим да намалим риска от възникване на други критични ситуации.

КАУЗА:
Център „Да прегърнем дете“ – мястото, където се срещат нуждата и надеждата

Как да дариш

Банкова сметка:

Благодарение на проект към Фонд „Социална закрила“ – „Център „Да прегърнем дете“ – и с подкрепата на съмишленици успяхме да помогнем на 27 семейства с 34 деца от района на кварталите „Ботунец“ и „Кремиковци“, които са от малцинствените групи и са ниско образовани, под прага на бедността. Голяма част имат нужда да продължим работата си с тях и след приключване на проекта. Поради липса на средства ние ще продължим да работим изцяло доброволно, но не бихме могли да бъдем толкова ефективни.

Много от семействата първоначално заявяваха нужда от храна, дрехи, вещи за бита и средства. След подкрепа от нас и дарители на повърхността изплуваха същинските проблеми, които пречат на семействата да са ефективни и да се включват активно в обществото.

При част от тях проблемът е жилищен – съдействаме им за настаняване в общински жилища, помагаме им в набирането и попълването на нужните документи.

Има семейства със сключен брак, но бащите не присъстват в живота на семействата. С тях работи юрист, който ги съветва и насочва в попълването на документацията и съпровождане до съда и други институции. Търси се безплатна адвокатска помощ. Случаите са сложни и без адвокат разводът би бил невъзможен.

Имаме нужда от помощ за достигане до повече нуждаещи се семейства и по-ефективна подкрепа на тези, с които вече работим! Познаваме тези хора – те ни допуснаха в живота и домовете си! Те не са само наши клиенти, вече не биха могли да бъдат само това! Те са част от обществото ни!