fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Асоциация за превенция и работа със зависимости Само днес

Адрес:
г.Варна, ул. 'Генерал Скобелев" 44
Имейл:
samo.dnes@gmail.com
Социални мрежи:
Нашата асоциация ‘’Само днес’’ си е поставила задачата да помогне на зависимите и съзависимите лица. Да подпомага или прави връзката между отделните звена при работата със зависимостите по пътя на лечението, рехабилитацията и възстановяването им. Да бъде ‘’корабa’’, носещ свободата на тези хора. Да работи върху превенцията на зависимостите.

КАУЗА:
За по-ефективно лечение на нашите деца

Как да дариш

Банкова сметка:

Лечението на зависимоста е едно от най-трудните, скъпи и продължителни лечения. Добавяйки факта на „стигмата“, поставена на тези хора от държава и обществото и игнориране сериозноста на проблема, помощта понякога става даже невъзможна. Ние се стремим с всички сили да намерим нови начини и съвременни методи, които да включим в лечението, за да може да съкратим сроковете за лечение и да повишим ефктивноста му. С всяка година възрастта на първа употреба и развиването на хронична зависимост засяга все по-млади хора. Стигна се до там, че вече имаме зависими на 12 г. възраст и абсолютно никакво адекватно лечение.Ненавременното разпознаване на зависимосто поведение, често води до усложняване и за съжаление до необратими увреждания на психиката и тялото.

Младите хора имат нужда от социалната си среда и да ходят на училище, което допълнително затруднява лечението. За целта, имаме нужда да включим в терапията им съвременна апаратура, която да съкрати сроковете на терапия. Да позволи тя да става в дневен център, позволявайки им да продължат да живеят в домовете си, както и да им се спести стреса от болничните заведения. Има вече такива апарати, чрез които част от терапията, минава под формата на игра и се наричат Биофийдбек и Неврофийдбек. За да оборудваме такъв кабинет ни са необходими около 10 000 лв. Всяка помощ би била от полза, това да се реализира възможно най-скоро. Помогнете на нашите деца.