fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Фондация UP WITH DOWN

Адрес:
Пловдив
Имейл:
upwithdownbg@gmail.com
Социални мрежи:
Ние сме UP WITH DOWN – фондация в обществена полза, чиято цел е щастлив и пълноценен живот на децата със синдром на Даун тук, в България. Посланието, което отправяме, е „щастливи със синдром на Даун“ и чрез него искаме да кажем на всички, че синдромът на Даун не е присъда за нещастен живот. Предизвикателство, възможност за взаимно усъвършенстване и развитие, много любов и щастливи моменти, както и активна ангажираност са част от важните неща, на които акцентираме. Нашата мисия е да работим с родителите и специалистите, за да могат децата да получават необходимата подкрепа в семейството и специализираната помощ, от която се нуждаят за по-добро развитие и качествен живот. Искрено вярваме, че с подходящата и навременна подкрепа и нужните усилия всяко дете със синдром на Даун може да развие потенциала си и да има щастлив и пълноценен живот.

КАУЗА:
ЩЕ ТИ ПОМОГНА ДА СИ ПОМОГНЕШ

Как да дариш

Банкова сметка:

Когато ни заболи зъб, търсим стоматологична помощ. Когато имаме здравословни проблеми, се обръщаме към лекар. Но когато имаме трудности в общуването с детето или партньора си, обикновено приемаме, че е неизбежно и не търсим специалиста, който ще ни помогне да преодолеем ситуацията. А психологът е този, който може да спести задълбочаването на проблема и да помогне за сформирането на механизми за предотвратяването на по-нататъшни сходни казуси.
Да отглеждаш и възпитаваш дете със синдром на Даун има своите специфики и трудности, с които родителите рядко могат да се справят без съответната специализирана помощ. Факт е, че силите, времето и средствата обикновено стигат за специалисти по развитието на детето, но рядко или никога за психолог или психотерапевт. Освен това в малките населени места достъпът до такива специалисти е силно ограничен.
Стартираме онлайн проект за психологическа подкрепа при отглеждането и възпитанието на деца със синдром на Даун, както в отношенията „родител-дете“, така и „родител-родител“ (между партньорите). Необходими са 12000 лв. или по 1000 лв. на месец за период от 1 година. Психологът ще отговаря по предварително подбрани теми под формата на видеоконсултации, достъпни навсякъде по всяко време чрез YouTube канала и сайта на Фондацията и социалните мрежи. По този начин ще помогнем на родители на деца със синдром на Даун, където и да се намират, да получат съвети и подкрепа в трудни и проблематични сфери, за да могат впоследствие да се справят сами.