fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Институт по социални дейности и практики

Институт по социални дейности и практики
Адрес:
гр. София, ул. "Виктор Григорович" 1
Имейл:
info@sapibg.org Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Институт по социални дейности и практики
ИСДП има 20 годишен опит в работата с деца в риск. Работили сме по много програми и проекти, които подкрепят децата и стимулират емоционалното и личностното им развитие. Името на организацията е гарант за отговорно и професионално отношение. В хода на програмата ще включим доброволци от различни професии, които ще запознаят децата с работата си и така ще им дадат възможност да получат пряк и позитивен личен пример в избора на професия. В процеса на работа, те винаги ще бъдат придружавани от експерт от организацията.

КАУЗА:
ЛЯТНА ПРОГРАМА „ПОКАЖИ МИ КАК”

Как да дариш

Банкова сметка:

С програмата ПОКАЖИ МИ КАК искаме да помогнем на децата от Кризисния център в гр. Видин и Центъра за работа с деца на улицата в гр. Шумен. В центровете децата получават психологическа подкрепа и грижи, които гарантират тяхната безопасност и оцеляване. Освен тях, те имат нужда от позитивен пример и умения за самостоятелен живот, които да ги подготвят за времето, когато вече няма да са деца и ще трябва да се грижат сами за себе си. Децата в алтернативна грижа често страдат от липса на примери за подражание и вяра в собствените възможности. Лятната програма ще им даде възможност да опознаят и осмислят собствените си възможности и силни страни, ще изгради в тях поведение, което ще ги предпазва от рискове и насочва към успех; наред с това ще ги запознае с добри примери за подражание.

Какво ще се случи по време на лятната програма? Децата и младежите ще бъдат въвлечени в разнообразни дейности – спорт, туризъм, изкуство, екология, срещи-разговори, тренинги за изграждане на умения. Благодарение на тях децата ще открият свои таланти, ще общуват с връстници, ще се научат да планират и да взимат отговорни решения. Освен това ще се срещнат с успешни хора от различни професии, които ще им споделят своя професионален и личен опит, за да дадат положителен пример на децата в бъдещото им професионално ориентиране.