fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Организация:
Фондация "Светът на Мария"

Фондация „Светът на Мария“
Адрес:
Бул. България №88, офис 8, София 1680
Имейл:
daria@mariasworld.org Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Фондация „Светът на Мария“
"Светът на Мария" е фондация, учредена в обществена полза през февруари 2012 г. в град София от семейството на Мария – млада жена с интелектуално затруднение. Ние вярваме, че всеки човек е ценен ресурс на общността и заслужава шанса да развие своя потенциал и да живее с надежда за бъдещето. Хората с увреждания трябва да бъдат свободни и равни с всички останали – свободни да правят своя избор и равни в предоставените възможности да го осъществяват. Нашата мисия е да подобряваме качеството на живот на хората с интелектуални затруднения и техните семейства, както и да подпомагаме личностната им реализация чрез осигуряване на достъп до качествени услуги, развиващо обучение и подходяща трудова заетост. За нас е важно хората с интелектуални затруднения да са приети от обществото, да имат условия и среда да се развиват и изявяват със своите интереси и способности, да имат приятели, правата им да са спазени и да получават необходимата подкрепа. Дневен център „Светове" е проект на фондация „Светът на Мария", в който от м. юли 2013 г. 34 млади хора с интелектуални затруднения се обучават в придобиване на ежедневни и трудови умения с цел повишаване на качеството на техния живот и лична независимост. Целта на Дневния център е да осигурява включваща, приемаща и стимулираща развитието среда и ежедневни занимания за лица с интелектуални затруднения, насочени към подобряване на тяхното качество на живот и изграждане на умения и нагласи, способстващи тяхната социална интеграция.

КАУЗА:
Не ме е страх да отида на лекар

Как да дариш

Банкова сметка:

Не ме е страх да отида на лекар е кауза, която помага на децата и възрастните с умствена изостаналост да не се страхуват да отидат на лекар, зъболекар или да постъпят в болница. Всеки човек го е страх да отиде на лекар, особено, когато не знае какво да очаква. За децата и възрастните с умствени затруднения е особено трудно, защото никой не им обяснява на достъпен език какво се случва когато отидеш на лекар и какво да очакват. Много често те отказват лечение и страдат, именно поради страх и неразбиране.

Кампанията предвижда превод и адаптиране на поредица от материали, подготвени на достъпен език и с много картинки, в които е обяснено какво се случва когато отидеш на лекар или зъболекар, какво е да ти вземат кръв или да те прегледат. Материали ще бъдат достъпни като книжки и онлайн за всички деца и възрастни. Родителите, близките и специалистите ще могат да ги ползват, за да им помогнат да преодолеят страха си и да престъпят към своето лечение.

Материалите са изготвени от SantéBD и ще бъдат предоставени за превод и адаптиране безвъзмездно. Всички материали ще се разпространяват безплатно.