fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Аутизъм – образователно равенство за деца

България Дарява / Аутизъм – образователно равенство за деца

КАУЗА:
Аутизъм – образователно равенство за деца

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:

Нашата кауза е да предоставим социално-терапевтична обучителна  програма за деца с аутизъм.

В България значителен брой деца с разстройства от аутистичния спектър не получават необходимото им образование или обучението се провежда в домашна среда, чрез прилагане на индивидуална форма на занимания. Въпреки че индивидуалната форма на обучение предлага пряка ангажираност на преподавателите с децата, те се лишават от възможността да общуват със своите връстници, с което да се научат да бъдат самостоятелни, равнопоставени и пълноценни членове на обществото. В резултат на това голяма част от техните възможности и социални умения остават недостатъчно развити. Дългосрочните последици са трайна социална изолация, неконкурентноспособност на пазара на труда, неумение за справяне с житейски ситуации.

Основната ни цел е да създадем специализирано звено, където да се тества адаптираната програма за деца с аутизъм. Програмата разгръща в децата основни умения – четене, писане, слушане, участие, решаване на проблеми.

Набираме средства за децата с аутизъм. Искаме да насърчим силните им страни, да подобрим слабостите им и да ги научим как да празнуват странностите си, защото да си различен, не означава да си погрешен. Нека бъдем хората в които искаме децата ни да се превърнат.


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Фондация Образователно Равенство Аутизъм България

Фондация Образователно Равенство Аутизъм България
Адрес:
гр. София, ул.Русалийски проход 14,ет.4,ап.8
Имейл:
malyakova@yahoo.com Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
ФОРАБ предоставя ефективна репертоарна обучителна програма за деца с разстройства от аутистичния спектър, създавайки образователни звена към училища. Програмата обучава децата в основни репертоари - четене, писане, слушане, участие, искане,решаване на проблеми и изслдване.