fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Да подкрепим Линията в помощ на зависимите и техните семейства

България Дарява / Да подкрепим Линията в помощ на зависимите и техните семейства

КАУЗА:
Да подкрепим Линията в помощ на зависимите и техните семейства

Как да дариш

Банкова сметка:
Дари чрез:
Платформи за дарения:

През 2008 г. ние от Сдружение „Фракарита България“ създадохме Националната Информационна Линия за наркотиците, алкохола и хазарта, за да можем да достигнем до хората от цяла България. Линията е единственият мост, който свързва специалистите и хилядите нуждаещи се от помощ.

Тя предоставя на цялото общество обширна и достоверна информация и консултация относно видовете психоактивни вещества, ефектите и рисковете от употребата на наркотици и алкохол, проблемната игра на хазарт, зависимостите и тяхното лечение, местата за помощ в страната, както и насоки за родители и близки.

Услугите на Информационната линия са безплатни и анонимни:

  • телефонна линия за помощ: 0888 99 18 66;
  • онлайн чат консултации;
  • консултации по електронна поща;
  • информационен портал: https://www.drugsinfo-bg.org/

След повече от 11 години непрекъсната работа се обръщаме към вас, за да подпомогнете дейността на Информационната линия. Средно за Линията са необходими около 2500 лв. на месец, което включва трима консултанти с доказан опит в работата с употребяващи и зависими, режийни, консумативи.

Над 1000 души от цяла България, както и българи, живеещи в чужбина, всяка година получават безплатна, анонимна консултация от експерт, а над 200 000 получават полезна информация онлайн през портала.

Дейностите на Информационната линия няма как да носят какъвто и да е приход и разчитаме на вашата помощ! Дарете!


ОРГАНИЗАЦИЯ:
Сдружение „Фракарита България“

Сдружение „Фракарита България“
Адрес:
1000 София, ул. "Екзарх Йосиф" 1
Имейл:
info@solidarnost-bg.org Информационен портал за НПО в България Дари тук
Социални мрежи:
Сдружение „Фракарита България“ е неправителствена организация в обществена полза, основана под името „АРЗ Солидарност“ през 2006 г., за да поеме под своята шапка Програма за рехабилитация на зависими „Солидарност“. Програмата отваря врати три години по-рано. През 2004 г. тя започва активно да работи със семействата и близките на зависимите, а през 2006 г. създава своя Информационно-консултативен център „Посланици на надеждата“. Покрай работата на този Център идва идеята за Национална информационна линия, която да осигурява безплатно и анонимно консултиране чрез телефон и интернет на хората от цялата страна. Тя е създадена с помощта на холандско финансиране през 2008 г. и от тогава до сега е оказала помощ на хиляди българи за различни проблеми, свързани със зависимост към алкохол, наркотици и хазарт.