fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Новини

България Дарява / Новини  / Националната дарителска кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА се отлага

Националната дарителска кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА се отлага

Всички каузи на НПО са важни, но сега приоритет е кризата с коронавируса

Броени дни преди старта на второто издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА организационният комитет на националната дарителска кампания реши да го отложи. Причина са предизвикателствата, свързани с тежката епидемиологична криза и икономическите последици от нея, които изискват отговорно поведение, дисциплина и съпричастност от всички нас.

Решението за отлагане на инициативата е резултат от категоричната ни убеденост, че сега всички ние от гражданските организации трябва да мобилизираме своите ресурси и да бъдем полезни там, където нашите знания и опит могат да помогнат за по-бързото и безболезнено преминаване през този труден момент. Неправителственият сектор многократно е доказвал, че има енергията, потенциала и желанието да бъде полезен на обществото и най-уязвимите групи в него. Време е да го направим отново – с повече креативност, всеотдайност и внимание към онези, които ще поемат в най-голяма степен последиците от настоящата криза.

Организационният комитет прекратява популяризирането на кампанията по всички комуникационни канали (социални мрежи, радио, телевизия, външна реклама). Това не променя факта, че всички 75 каузи, включени в тазгодишната кампания БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА, са важни и че тяхната реализация ще повлияе върху средата и качеството на живот на много хора. Те продължават да имат нужда от дарителска подкрепа, особено в този момент, за да продължат своята работа и да бъдат по-ефективни, бързи и гъвкави в решенията на важни социални проблеми. Ето защо ние не се отказваме от тях. Каузите остават активни на платформата БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА и всеки, който желае, може да ги подкрепи.

Благодарим на всички включени в кампанията организации и на нашите партньори за доверието и желанието да са част от БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА! Благодарим за вложените усилия, внимание и време в подготовката за нейното второ издание! Тези усилия не са напразни, защото следващо издание на БЪЛГАРИЯ ДАРЯВА ще има.

Пожелаваме ви здраве!