fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Новини

България Дарява / Новини  / #ЩедриятВторник – денят, в който даряваме и празнуваме щедростта

#ЩедриятВторник – денят, в който даряваме и празнуваме щедростта

#ЩедриятВторник (#GivingTuesday) е глобална инициатива, чиято идея се появява в САЩ през 2012 г. като реакция спрямо Черния петък и манията по безконтролно пазаруване по празниците, когато повечето хора, заливани отвсякъде с рекламна информация, купуват твърде много и ненужни вещи.

Това, което #ЩедриятВторник дава като възможност на бизнеса, благотворителните организации и местните общности, е да обединят усилия в подкрепа на важни за обществото каузи и да напомнят на хората, че дарителството трябва да е неотменна част от нашия живот и начин да използваме парите си, за да променим нечия съдба или средата, в която живеем.

#ЩедриятВторник се отбелязва в над 100 страни по света, включително САЩ, Канада, Великобритания, Русия, Германия, Испания, Сингапур, Австралия и Бразилия. От 2014 г. благодарение на фондация Bcause, #ЩедриятВторник се отбелязва и в България. Като член на CAF Global Alliance, фондацията се стреми да популяризира дарителски каузи и да улесни пътя на дарителите към тях. Тя насърчава хора, организации и общности да участват активно в решаването на социалнозначими проблеми, подкрепя дарителството и социалните инвестиции чрез собствени проекти, а също и като част от инициаторите на кампанията „България дарява“.

„България дарява“ е национална кампания за популяризиране и насърчаване на дарителството към граждански организации и сдружения. Първото издание на инициативата ще се състои в последната седмица на месец март 2019 год.

 Търсиш ли подкрепа за своята кауза? Регистрирай се до 30 януари 2019 и стани част от националната дарителска кампания „България дарява“.

 

Източник: Фондация BCause