fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Новини

България Дарява / Новини  / Включете се в DMS и Платформата.бг!

Включете се в DMS и Платформата.бг!

Одобрените каузи за участие в инициативата „България дарява“ имат възможност да се включат в дарителските платформи DMS и Plarformata.bg по съкратена процедура. 

Единен дарителски номер (DMS) е платформа за набиране на средства в подкрепа на хора, организации и институции – осъществява се в партньорство между Български дарителски форум  и  Фондация BCause.

Дарителски механизми:

„ПЛАТФОРМАТА“ (platformata.bg) e инструмент за набиране на онлайн дарения и провеждане на благотворителни кампании. Създадена от Фондация BCause (Бикоуз в помощ на благотворителността), има пълна интеграция с Facebook, Twitter, LinkedIn и Google+.

Начините за даряване са:

 • онлайн, с кредитна или дебитна карта, през системата Борика
 • онлайн, с кредитна или дебитна карта, през Pay Pal
 • по банков път
 • онлайн – дарение с КАФ Америка – от началото на декември 2018, по силата на споразумение между Фондация BCause и КАФ Америка (CAF America), американските данъкоплатци могат да извършват дарения в Платформата.бг директно към американската CAF America. CAF America е регистрирана 501 (с) 3 организация и даренията към нея се ползват от данъчно облекчение за дарение.

Как да се включите?

 • Изпратете заявка за включване в DMS на dari@bulgariadariava.bg, като преди това изберете подходяща за вас кодова дума (която ще се изпраща като sms на номер 17777) – например DMS ROZA.
 • Проверете дали кодовата дума вече не е заета от активна в момента кампания (www.dmsbg.com – в полето „Търсене“). Кодовата дума ще се изписва само на латиница, затова е препоръчително да се избягват звуците като „ц, ч, ш, щ, ж“
 • Посочете финансова цел (конкретна сума), която се стремите да наберете;
 • Необходимо е да се сключи договор за безвъзмездно финансиране с фондация Бикоуз (администратор на DMS и Plarformata.bg) – за съставянето му изпратете следните данни:
  – лице за контакт и позиция в организацията;
  – данни за МОЛ, който ще подпише договора;
  – ЕИК;
  – банкова сметка;
  – адрес за изпращане на договора по пощата.

Съдържанието на каузите от сайта „България дарява“, които ще се включат в DMS, ще бъде прехвърлено в DMS след изпълнение на посочените по-горе стъпки. За контакт – Ирина Цветкова, Български дарителски форум – irinatsvetkova@dfbulgaria.org, 0888 596 095.

Качването на каузите в Платформата.бг се извършва от самите организации – насоки можете да получите от Людмила Атанасова, фондация „Бикоуз“ – lucy@bcause.bg, 0884 645 206.