fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Новини

България Дарява / Новини  / Кампанията „България дарява“ до момента е привлякла 15 каузи

Кампанията „България дарява“ до момента е привлякла 15 каузи

Инициативата „България дарява“ е привлякла към момента 15 каузи. Те попадат в една от насоките – Човешки права, Култура и изкуство, Подкрепа за възрастни хора, Образование и таланти, Природа и околна среда, Социална подкрепа и здравеопазване, Спорт, Деца и младежи в риск, Градска среда, Местно развитие, Технологии и други.

Всеки, които иска да промени света около себе си, има свободата да избира коя от каузите да подкрепи. Ние, инициаторите на кампанията „България дарява“, изградихме тази платформа, за да ви улесним, събирайки много и различни каузи на едно място, но и за да дадем по-голяма видимост на гражданския сектор у нас и неговите усилия да работи в полза на обществеността в България.

Първата кауза, станала част от дарителската кампания, принадлежи на WWF България. Организацията набира средства за спасяване на вековните гори у нас. Гората е не само дървета, гората е дом на застрашени животни и растения; тя осигурява за хората жизненонеобходимите въздух и вода. В страната ни вековните гори са едва четири процента. Много страшна е статистиката, според която над половината от тези гори не са защитени и се намират под заплахата да бъдат унищожени. Може да научите повече за каузата на WWF България и за какво точно са необходими средства тук.

Ако търсиш своята кауза, обичаш природата и се грижиш за нея, то в кампанията „България дарява“ ще намериш още една кауза в категорията Природа и околна среда. Тя е на Българското дружество за защита на птиците, което повече от 30 години работи за опазването на царския орел. Благодарение на дългогодишните и постоянни усилия, днес двойките на вида в страната са 28, най-много от които в Сакар.

Царският орел, подобно на нас – хората, има нужда от дом, а негов дом са пасищата, в които живеят многочислени колонии на лалугери – основна храна за орела. Заедно може да купим дом за царския орел и да му помогнем да оцелее. Значимите за орела територии, стопанисвани като пасища, днес се разорават и превръщат в обработваеми земи, лозя и овощни градини. Всяко закупено парче пасища в Сакар увеличава шансовете на царския орел да остане по-дълго в нашата природа. Можеш да помогнеш и ти. Повече за каузата тук.

Друга от регистрираните към момента 15 каузи в инициативата „България дарява“ е тази на Национална мрежа за децата. Всички граждански организации, обединени в мрежата, искат да изградят КЪЩА НА ДЕЦАТА – модерен и единствен по рода си център за децата на България. И вие може да помогнете младите хора да имат място, където заедно да играят, споделят и учат, като дарите средства. Каузата вече набира скорост, защото теренът за КЪЩАТА НА ДЕЦАТА е закупен, но са необходими още много средства, за да се превърне тази мечта в реалност. Тук, на сайта на „България дарява“, можете да научите повече за каузата на Национална мрежа за децата.

Очакваме да регистрирате и вашата кауза до 30 януари!