fbpx
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
Вече имате регистрация? Влезте и качете нова кауза »

Новини

България Дарява / Новини  / Научете повече за три от каузите, станали част от дарителската кампания „България дарява“

Научете повече за три от каузите, станали част от дарителската кампания „България дарява“

Докато тече срокът за набиране на каузи на организации от цялата страна в първото издание на дарителската кампания „България дарява“, нашият екип се заемаме да ви ги представи по-подробно.

Ето и следващите три каузи, но които ви обръщаме внимание днес:

Още в началото на кампанията за набиране на каузи за „България дарява“, фондация „Светът на Мария“ обяви желанието си за закупуване на шредер, който да покрива изискванията за полу- или професионален клас. Машината ще помогне за развитие на уменията на млади хора с интелектуални затруднения. Младите хора работят задължително с наставник, докато усвоят всичко необходимо, за да се справят самостоятелно и постигнат увереност в действията си. Научете повече за каузата на Фондация „Светът на Мария“ за закупуване на професионален шредер за трудова практика в дневен център „Светове“.

Във време, в което значителна част от българските семейства живеят разделени – на хиляди километри един от друг, единствената лесна, бърза и достъпна връзка помежду им са социалните мрежи или различните приложения за изпращане на текстови, аудио и видео съобщения и картинки. В страната ни останаха да живеят самотни възрастните хора, които трудно се справят с новите технологии. Затова  дружество „Знание“ подава ръка на хората над 70 години, за които смарт телефонът, компютърът и лаптопът са предизвикателство. Каузата “Дари час“ на дружеството има за цел провеждането на обучения от доброволци на малки групи от възрастни хора, които да бъдат подкрепени в  усвояването на работата с компютър и по-специално – със социалните мрежи.

В дарителската кампания една от включилите се каузи е насочена към подобряване на речниковия запас по английски език на ученици от българските училища. Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС“ набира средства за провеждането на летен лагер за децата участници в Националното състезание по правопис на английски език „Spelling Bee“.  Събраните средства ще обезпечат организирането и провеждането на едноседмичен езиков лагер за 30 национални финалисти в Spelling Bee и техните учители по английски език.

Очакваме вашите каузи, за да им помогнем да достигнат до нови дарители и намерят нови съмишленици!